OTIŠAO PO TRAKTOR PA MU UBILI DECU, MAJKU I ROĐENOG BRATA! Priča Srbina iz kolone koja LEDI krv u žilama (VIDEO)

Autor:

Vesti

04.08.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zločinačka operacija je zvanično trajala četiri dana, a završila se padom Republike Srpske Krajine

OTIŠAO PO TRAKTOR PA MU UBILI DECU, MAJKU I ROĐENOG BRATA! Priča Srbina iz kolone koja LEDI krv u žilama (VIDEO)

Foto: Redit/BroadAlternative424

Na današnji dan 4. avgusta 1995. godine počela je zločinačka akcija “Oluja”, koja je predstavljala najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Najteži zločin u “Oluji” desio se trećeg dana, kada su hrvatski “migovi” bombardovali kolonu srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti, gde je u dva minuta ubijeno devet civila, a među njima četvoro dece, od šest do 13 godina i dvadesetogodišnja devojka koja je bila u drugom stanju.

Otac jedne od stradale dece je dok je bio u koloni ispričao kako je otišao po traktor kada je avion ispalio projektile i ubio njegovu decu, rođenog brata, majku i brata od ujaka.

- Avion je nalateo iz pravca Zagreba i preleteo preko nas i u povratku pustio granatu ubio mog rođenog brata na mestu, mamu, brata od ujaka i moje dvoje dece maloletne. Malog od deset godina. Zvali su se Goran i Rajko - ispričao je Srbin iz kolone.

 

 

Podsetimo, zločin je počeo ofanzivom hrvatske vojske i policije, uz pomoć muslimanske armije iz BiH (Petog korpusa pod komadom Atifa Dudakovića) i NATO pakta na područja Banije, Like, Korduna i severne Dalmacije, odnosno na teritoriju Republike Srpske Krajine. Napad je počeo rano ujutro 4. avgusta, a dan kasnije hrvatska vojska ušla je u gotovo potpuno napušten i prethodno teško granatiran Knin.

Zločinačka operacija je zvanično trajala četiri dana, a završila se padom Republike Srpske Krajine, ubistvom gotovo 2.000 i progonom 250.000 Srba. I posle završetka “Oluje”, nastavljena su masovna ubistva preostalih srpskih civila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading