VALJEVO POGODIO JAK GRAD, NEVREME STIGLO U SRBIJU! Nad nebom se nadvio CRNI OBLAK, RHMZ upozorio građane na oluju! (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.07.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje RHMZ za Zapadnu Srbiju već je na snazi.

VALJEVO POGODIO JAK GRAD, NEVREME STIGLO U SRBIJU! Nad nebom se nadvio CRNI OBLAK, RHMZ upozorio građane na oluju! (VIDEO)

Foto: RAINALARM

Superćelijska oluja, koja je prvo protutnjila Slovenijom, a potom prešla preko Hrvatske, stigla je tokom popodnevnih sati u Srbiju.

Naime, kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, jak grad pogodio je Valjevo danas tokom popodneva.

Počeo je da duva jak vetar, padaju grad i kiša. Upozorenje RHMZ za Zapadnu Srbiju već je na snazi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ovako trenutno izgleda jezivi olujni oblak koji preti da poklopi čitavu Srbiju.

Upozorenje RHMZ

Inače, RHMZ je izdao danas i upozorenje da se u oblasti od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata danas i sutra očekuje jaka grmlјavinska aktivnost.

Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad veći od 5 cm u prečniku, kratkotrajno olujne udare vetra jače od 24 m/s, i izolovano orkanske udare vetra jače od 28 m/s.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije ćemo izdavati hitno upozorenje na grmlјavinske nepogode jedan do dva časa unapred.

Takođe, danas i sutra u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlјe ponovo se očekuju vrednosti od 35 do 38 stepeni. Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelјu, početkom sledeće sedmice stiže novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviće temperature oko 40 stepeni.

Danas je, zbog najavljenih nepogoda ali i visokih temperatura na teritoriji cele Srbije na snazi narandžasti meteo alarm.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading