POSLE PANTERA U APATINU, RIS U TIMOČKOJ KRAJINI! Životinja zbrinuta u Zoološkom vrtu u Boru! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.11.2022

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna divlja životinja je pronađena.

POSLE PANTERA U APATINU, RIS U TIMOČKOJ KRAJINI! Životinja zbrinuta u Zoološkom vrtu u Boru! (FOTO)

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Dok se u Vojvodini traga za crnim panterom, u Timočkoj Krajini zbrinuli su risa povređenog na Đerdapskoj magistrali na području Nacionalnog parka Đerdap. Ris je trenutno pod terapijom u Zoološkom vrtu u Boru, piše Zamedia.rs.

Povređen je u blizini Donjeg Milanovca, u središtu najvećeg nacionalnog parka u Srbiji.

- Naš veterinar je pratio stanje i izvršio hitnu hiruršku intrevenciju. Ris je sada kod nas na oporavku - ispričala je za Zamedia.rs Slađana Savić, pr Zoo vrta u Boru.

Foto: Printscreen/Twitter/Mifi

Crni panter viđen u Apatinu

Kako je istakla, ris je u toploj prostoriji, pod posebnim nadzorom.

On inače pripada grupi od 36 strogo zaštićenih vrsta u NP "Đerdap", kloni se ljudi, pa je čudno kako se iz prirode spustio na magistralu.

Ris je pronađen 18. novembra pronađena na teritoriji Nacionalnog parka “Đerdap”, a Ministarstvo zaštite životne sredine koordinisalo je akcijom zbrinjavanja povređene životinje.

- Prilikom smeštanja u objekte Zoološkog vrta izvršena je hitna hirurška intervencija povređene jedinke i data neophodna terapija. Tim eksperata napraviće procenu zdravstvenog stanja radi preduzimanja daljih koraka u procesu oporavka pronađene jedinke ove značajne vrste za biodiverzitet Srbije - saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Podsetimo, potraga za panterom na prostorima opštine Apatin obustavljena je, nakon što je teren detaljno pregledan. Sumnja se pojavila nakon snimaka i svedočenja meštana da su videli otiske i primetili divlju životinju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading