GREŠKA OPERATERA NA AERODROMU "NIKOLA TESLA": Šta se zaista desilo u tranzitnoj zoni?

Autor:

Vesti

21.01.2024

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi na Aerodromu Nikola Tesla

GREŠKA OPERATERA NA AERODROMU "NIKOLA TESLA":  Šta se zaista desilo u tranzitnoj zoni?

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Nedavni zastoj u radu na Aerodromu Nikola Tesla izazvao je gnev i nedoumicu među putnicima i avio kompanijama. Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Verica Ječmenica, je izjavila da je do ovih problema došlo usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu i da operater snosi jedini odgovornost za nastale probleme.

Danas oko 17 časova  u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji su nameravalu da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtljaga. Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženo je autobusom greškom na pogrešan gejt gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere. Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije”, rekla je Ječmenica.

 

Nedopustivo mešanje putnika

Jedan od najznačajnijih incidenata desio se kada su putnici iz Skoplja, koji su u 16.16 sati sleteli na Aerodrom, greškom odveženi na pogrešan gejt gde su se pomešali sa putnicima koji su već prošli bezbednosne provere. Ovaj incident je izazvao nedoumicu i zabrinutost među putnicima i doveo do prekida pasoške kontrole na izlazu iz Srbije od strane MUP-a na zahtev operatera.

Otkazani letovi i nedostatak reakcije

Kao rezultat ovih problema, 17 letova kompanije Er Srbija kasni, dok su večerašnji letovi za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf otkazani. Ovakve posledice problema na aerodromu imaju značajne posledice ne samo za putnike, već i za avio kompanije.

Reakcija i najavljeni koraci

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju. Jasno je da su ovakvi problemi na aerodromu neprihvatljivi i da će nadležne institucije preduzeti korake kako bi se ovakvi incidenti u budućnosti izbegli.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju. Javnost će biti obaveštena o rezultatima nadzora. Avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavaće svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran”, poručila je pomoćnica ministra Verica Ječmenica.

Rešavanje odnosa sa operaterom

Jedna od važnih poruka je i da će avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavati svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran. Ovaj razvoj događaja otkriva duboku potrebu za rešavanjem ovih problema i utvrđivanjem odgovornosti.

U zaključku, nedopustivi incidenti na Aerodromu Nikola Tesla izazvali su nedoumicu i zabrinutost, a reakcije nadležnih institucija i najavljeni koraci upravljeni su ka rešavanju ovih problema i sprečavanju sličnih incidenata u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Milesa

21.01.2024 21:24

Em Francuzi upravljaju aerodromom, em zaposlili neke naturscike da rade, koji ne znaju dal su posli,, ili dosli. Sto se buducnosti tice, tek ce da gori....