Završen 54. Međunarodni velemajstorski turnir šahistkinja

Autor:

Vesti

14.05.2023

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin ovogodišnjeg turnira bila je Matematička gimnazija.

Završen 54. Međunarodni velemajstorski turnir šahistkinja

Foto: Peđa Mitić

Šah

Danas je u Beogradu završen 54. Međunarodni velemajstorski turnir šahistkinja.

Nakon 7 dana neizvesnih borbi šampionsku titulu osvojila je gošća iz Ukrajine, WIM Anastasija Rahmangulova, sa 6,5 osvojenih poena, kojoj je pripala i novčana nagrada u vrednosti od 450 evra.

Drugo mesto osvojila je mlada Sofija Pogorelskih, a treće reprezentativka Srbije Jovana Erić. Nagrade učesnicama uručili su predsednik ŠSB Andrija Jorgić, direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić, narodni poslanik Uglješa Mrdić i član UO ŠSB Vladimir Kokanović.

Domaćin ovogodišnjeg turnira bila je Matematička gimnazija, a direktorka te ustanove Mirjana Katić istakla je da joj je čast što je jedan ovakav turnir sa dugom tradicijom održan baš u ovoj gimnaziji kao i da se nada da će Matematička gimnazija imati jednog dana učenicu koja će učestvovati na ovom turniru.

Šah je sjajna stvar, sport, način razmišljanja, može se igrati od malih nogu do poznog perioda, i volela bih da se svi mladi ljudi u Srbiji, pre svega učenici osnovnih i srednjih vrate šahu.To je jedan od najplemenitijih sportova kojima deca mogu da se bave, a u ovom vremenu više nego ikad im je to potrebno - istakla je Mirjana Katić.

Predsednik ŠSB Andrija Jorgić čestitao je šahistkinjama na uspehu, i zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji ovog turnira i dali svoju podršku i doprinos.

- Šahovski savez Beograda u narednom periodu nastavlja sa radom i planovima, organizovaćemo u Beogradu još turnira, a idemo u susret i obeležavanju godišnjice ŠSB koje će biti održano 15.juna - poručio je Jorgić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading