"JEREMIĆ NEMA ŠANSE, TREBA DA SE SKLONI IZ POLITIKE!"

Autor: Republika

Vesti

29.07.2018

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada god da izbori budu, Vuka Jeremića čeka isti rezultat i isti odgovor građana Srbije na njegov i pokušaj njegovih sponzora da se politički povampire, saopštio je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

Jeremić, predsednik Narodne stranke, izjavio je ranije da predsednik Aleksandar Vučić planira da za 4. novembar raspiše referendum o Kosovu zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima, pošto je, kako tvrdi, Zapadu potreban potpis Srbije na sporazum koji bi Prištini omogućio članstvo u UN.

- Jeremić bi morao da zna da srpska politika nije utočište i popravni ispit za osvedočene gubitnike, koji su podbacili na svim profesionalnim i moralnim poljima i trebalo bi da pokuša da uzme u obzir volju građana čitave naše zemlje i zauvek se skloni iz političkog života - navodi se u saopštenju. 

Ðurić dodaje da volja naroda može Jeremiću da se ne dopada, ali u demokratiji je glas naroda veoma važan i relevantan, a taj glas je poručio Jeremiću da za njega nema mesta u politici. 

On je podsetio da je na poslednjim izborima za predsednika Srbije, Jeremić ostvario desetostruko lošiji rezultat od predsednika Vučića - 206.676 prema 2.012.788 glasova.


- Činjenica da je na Jeremićevu inicijativu od Međunarodnog suda pravde dobijeno savetodavno mišljenje kojim su mnoge države sveta podstaknute da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, stavila je Jeremića u red najvećih boraca za otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije, što mu u prištinskim medijima ne zaboravljaju i predstavljaju ga njihovim herojem. Podsećam i da je u pregovorima sa Prištinom dogovorio neke od najgorih sporazuma po Srbiju u istoriji pregovaranja, da su uz Jeremićevo odobrenje Ujedinjene nacije isključene iz pregovora Beograda i Prištine, kao i da se sa svojim kolegama iz tadašnje vlasti zavukao u mišju rupu kada su albanski secesionisti na Kosovu i Metohiji proglašavali nezavisnost - napomenuo je Ðurić. 

On je dodao da je, zbog svega navedenog, kristalno jasno zašto Jeremić strahuje od izbora i volje naroda, ali ostaje nejasno kako čak i takav beskrupulozni karijerista kao Jeremić, ako ima imalo časti u sebi, može da nastavi da se bavi politikom i u usta uzima ime naše južne pokrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading