INCIDENT U EGEJU: Grčka i Turska prebacuju krivicu za sudar plovila

Autor: Tanjug

Svet

13.02.2018

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka je kritikovala Tursku zbog toga što je demantovala da je turski brod kriv za sudar sa čamcem Obalske straže Grčke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sudar se dogodio nadomak nenaseljenog ostrva Imija u Egejskom moru, saopštila je Obalska straža Grčke, dodajući da je tursko patrolno plovilo pravilo "rizične manevre", ali da povređenih nije bilo.

- Opasni incidenti kao što je ovaj su rezultat provokativnog ponašanja koje Turska sve više pokazuje u prethodnih nekoliko dana. Turska mora da prekine sa kršenjem međunarodnog prava i delima koja ne doprinose razvoju odnosa između dve države - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Grčke i dodaje da je turski ambasador u Atini pozvan na razgovor, prenosi Rojters.

Premijer Turske Binali Jildirim napomenuo je u telefonskom razgovoru sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom da je neophodno preduzeti mere za smanjenje napetosti u Egejskom moru, rekao je izvor iz Kabineta Jildirima.


Ministarstvo spoljnih poslova Turske demantovalo je da je tursko plovilo krivo za incident, dodajući da su grčka saopštenja "kao i obično" izvrnula istinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading