POGINUO POZNATI RUSKI NOVINAR: Našao se na frontu, a onda je dron krenuo prema njemu

Autor:

Svet

20.04.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova poslednja reportaža bila je o ruskoj strani rata bespilotnih letelica

POGINUO POZNATI RUSKI NOVINAR: Našao se na frontu, a onda je dron krenuo prema njemu

Foto: Tanjug/AP

U ukrajinskom napadu bespilotnim letelicama u jugoistočnoj Ukrajini, u petak je ubijen je ruski ratni reporter Semjon Eremin, koji je radio za ruski dnevni list Izvestija.

Novine su rekle da je 42-godišnji Semjon Eremin podlegao ranama koje je zadobio u ukrajinskom napadu dronom dok se vraćao od ruske jedinice u Zaporoškoj oblasti, gde je bio na terenu.

"Semjon Eremin, ratni reporter Izvestije, ubijen je 19. aprila tokom napada ukrajinskih FPV dronova u smeru Zaporožje, gde je otišao kako bi snimio prilog", rekao je list.

Njegova poslednja reportaža bila je o ruskoj strani rata bespilotnih letelica, prema Izvestiji.

Ukrajina nije odmah komentarisala događaj.

Izvestija je rekla da je Eremin slao izveštaje iz mnogih žestokih bitaka u istočnim delovima Ukrajine tokom 25 meseci dugog rata, uključujući bitku za Marijupolj, koji su ruske snage opsedale gotovo tri meseca u 2022. godini.

Izveštavao je i iz Marijinke i Vuhledara, gradova koji su bili poprište višemesečnih teških borbi.

Intenzivni sukobi sa bespilotnim letjelicama, ali i restrikcije za novinare s obe strane duž 1.000 kilometara dugog franta, rat u Ukrajini su učinili veoma opasnim i teškim za rad novinara.

Najmanje 15 novinara je ubijeno u ratu u Ukrajinu otkako je započela ruska invazija u februaru 2022. godine, prema neprofitnoj organizaciji Committee to Protect Journalists koja se zalaže za slobodu medija u svetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading