OBORILI SMO NEKOLIKO MALIH PTICA: Šef iranske diplomatije ismejao izraelski napad, pa mu uputio BRUTALNU PORUKU

Autor:

Svet

20.04.2024

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poručio je kako je Iran postigao svoj cilj uz minimalan odgovor

OBORILI SMO NEKOLIKO MALIH PTICA: Šef iranske diplomatije ismejao izraelski napad, pa mu uputio BRUTALNU PORUKU

Foto: Tanjug/AP, pixabay.com

Ministar inostranih poslova Irana Hosein Amir-Abdolahijan oglasio se iz Njujorka komentarišući napad Izraela na njegovu zemlju.

Tokom razgovora s medijima u Njujorku, iranski diplomata ponovo se osvrnuo na iranski napad na Izrael te je rekao kako je on bio ograničenog tipa.

"Iako je Islamska Republika Iran bila u mogućnosti da izvede operacije u širem radijusu, gađan je deo položaja odakle je izraelska vojska izvršila napad na naš konzulat u Damasku", rekao je šef iranske diplomatije.

Poručio je kako je Iran postigao svoj cilj uz minimalan odgovor, prenosi klix.ba.

"Ako izraelski režim ponovo preduzme akciju protiv iranskih interesa, sledeći odgovor Irana će biti trenutan, maksimalan i odlučan", naveo je on.

Također, komentarisao je i izraelski napad koji je nazvao "obaranjem nekoliko malih ptica".

"Medijske pristalice cionističkog režima pokušale su u očajničkom pokušaju da izvuku pobedu iz svog poraza i preuveličaju ovo pitanje. Oborene mikro ptice nisu izazvale nikakvu finansijsku ili drugu štetu u Iranu", zaključio je.

Inače, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije dobavljačima koji doprinose distribuciji balističkih projektila, saopštio je danas Stejt department.

"Danas određujemo četiri entiteta u skladu sa Izvršnom naredbom 13382, koja cilja na proliferatore oružja za masovno uništenje i sredstva njegove isporuke. Tri subjekta su sa sedištem u Narodnoj Republici Kini i jedan u Belorusiji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su se sankcinosane kompanije bavile "aktivnostima ili transakcijama koje su materijalno doprinele ili predstavljaju rizik od materijalnog doprinosa širenju oružja za masovno uništenje ili sredstava za njegovu isporuku".

"Sjedinjene Države, u bliskoj saradnji sa drugim partnerima, posvećene su jačanju globalnog režima neširenja oružja odvraćanjem i ometanjem mreža za širenje oružja za masovno uništenje gde god da se pojave", navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading