STANOVNICI HARKOVA U STRAHU: Ruski napadi prete da pretvore grad u 'novi Alepo'!

Autor:

Svet

19.04.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Harkov u opasnosti da postane "drugi Alepo"

STANOVNICI HARKOVA U STRAHU:  Ruski napadi prete da pretvore grad u 'novi Alepo'!

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP


Gradonačelnik Igor Terehov upozorava da je Harkov u opasnosti da postane "drugi Alepo" ukoliko američki političari ne glasaju za novu vojnu pomoć Ukrajini. Grad se suočava sa problemima u snabdevanju električnom energijom, a ruski napadi su uništili elektranu i trafostanice, ostavljajući 1,3 miliona stanovnika bez stabilnog snabdevanja strujom.

Stanje u gradu:

Struja je prekinuta nakon bombardovanja, a grad se suočava sa problemima u obrazovanju dece i svakodnevnim životom. Deca se obrazuju onlajn ili u podzemnim školama, dok se snabdevanje vodom i dalje održava. Postoji zabrinutost da bi ruska vojska mogla da pređe na distribuciju gasa, nakon što su skladišta na zapadu napadnuta prošle nedelje.

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

Harkov

 


Pomoć Zapada i lokalne inicijative:

Ukrajinski lideri traže od zapadnih lidera da doniraju sisteme protivvazdušne odbrane Patriot, dok pojedinci poput Aleksija Jevsjukova i Viktorije Varenikove vode fabriku odeće i postavljaju solarne panele kako bi obezbedili dovoljno električne energije za svoje poslovanje.

Suočavanje sa svakodnevicom:

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

Harkov

 


Neki stanovnici su optimistični i prilagođavaju se situaciji, poput Aleksija i Viktorije koji su pronašli rešenje za snabdevanje električnom energijom za svoju fabriku. Međutim, drugi stanovnici, poput Liubov, razmišljaju o napuštanju grada zbog učestalih ruskih napada i žele da pronađu mirnije okruženje za svoju decu.


Harkov se suočava sa ozbiljnim izazovima zbog ruskih napada i potrebna mu je podrška kako bi se izbegla humanitarna kriza i dalje održao svakodnevni život stanovnika. Situacija zahteva hitne akcije kako bi se zaštitila bezbednost i dobrobit građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading