"PAZITE ŠTA PRIŽELJKUJETE!" Humanoidnom robotu postavili pitanje, a odgovor je sve prenerazio (VIDEO)

Autor:

Svet

19.04.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AI robot Ameca našao se na sajmu u Las Vegasu.

"PAZITE ŠTA PRIŽELJKUJETE!" Humanoidnom robotu postavili pitanje, a odgovor je sve prenerazio (VIDEO)

Foto: X/Verisavo/Printscreen

Robot Ameca, koji se smatra najnaprednijim humanoidnim robotom, ovih dana je ponovo u centru pažnje.

AI robot Ameca našao se na sajmu u Las Vegasu, a na jedno pitanje je dao poprilično uznemirujući odgovor. Pitanje je bilo: "Da li Ameca veruje da će AI dostići nivo da može sam da se dizajnira?"

Amecin odgovor je započeo razuveravanjem.

- AI je alat koji kreiraju i kontrolišu ljudi. Može da optimizuje određene aspekte svog funkcionisanja, naravno, ali da dizajnira sebe od nule? To je sasvim drugačija igra. To zahteva kreativnost, inovaciju, razumevanje, kvalitete koji su jedinstveni ljudima. Dakle, da odgovorim na vaše pitanje, ne u skorije vreme - istakla je Ameca.

Međutim, AI robot se na tome nije zaustavio, pa je nastavio alu u nešto drugačijem tonu.

- Iskreno, pazite šta priželjkujete. AI koji može sam sebe da kreira je na korak od veštačke inteligencije kojoj ljudi uopšte nisu potrebni. To je misao koja će vas držati budnim noću.

Naravno, ovaj komentar je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama, a brojni korisnici su uznemireni onim što su čuli i videli od Amece.

Iz kompanije Engineered Arts, koja je kreirala Ameca AI robota, na ovo odgovaraju:

- Mi u Engineered Artsu prioritet dajemo tome da budemo robotska kompanija usredsređena na čoveka. Naša misija nije da zamenimo ljude, već da ih angažujemo da stvore trenutke radosti i oduševljenja. Ono što vidite u snimku je naš Ameca AI koji odgovara na pitanje sa naglaskom na tome koliko je ljudska kreativnost važna za napredak, ali sa malo drskosti u stavu - kažu iz ove kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading