PRVI SNIMCI NAPADA IZRAELA NA IRAN! Blješti nebo od ranog jutra, odjekuju eksplozije! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

19.04.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je rano jutros ispalio projektile

PRVI SNIMCI NAPADA IZRAELA NA IRAN! Blješti nebo od ranog jutra, odjekuju eksplozije! (FOTO, VIDEO)

Foto: Pixabay.com, Youtube/Associated Press

Izrael je u ranim jutarnjim časovima izveo napad na Iran, ispalivši projektile prema toj državi, javljaju svetski mediji. Američki zvaničnici za CBS News potvrdili su da je jedan projektil pogodio teritoriju Irana, dok BBC izveštava o tome. Prema informacijama AP-a, iranski mediji su izvestili o otkazivanju letova iznad nekoliko gradova. Napadnuti su ciljevi u blizini grada Isfahana, gde se nalaze nuklearna postrojenja.

 

 

Prema izveštaju agencije IRNA, aktivirani su sistemi protivvazdušne odbrane iranske vojske. Eksplozije koje su se čule rezultat su dejstva protivvazdušne odbrane po nekoliko mini-dronova koji su bili ispaljeni. Iranska država je bila u stanju uzbune još od najava Izraela da će odgovoriti na iranske napade koji su se desili u subotu uveče.

 

 

Iranska nacionalna televizijska stanica IRIB je citirala "poverljive izvore" i objavila da su "nuklearna postrojenja u blizini grada Isfahana potpuno sigurna", prenosi BBC.

 

 

Iranski mediji prenose da su tri drona primećena iznad Isfahana rano ujutru i da su uništeni posle aktiviranja PVO sistema, prenosi Rojters.

U časovima koji su prethodili jutrošnjem napadu Izraela, ministar inostranih poslova Irana Hosein Amir-Abdolahijan upozorio je da će njegova zemlja "odmah i na maksimalnom nivou" odgovoriti na bilo kakav napad Izraela.

On je ovo najavio u intervjuu koji je dao za CNN. On je ranije rekao da je napad Irana na Izrael, koji se desio u subotu, bio "ispunjavanje prava na legitimnu odbranu", posle napada Izraela na konzulat Irana u Siriji, kada je ubijeno 13 ljudi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading