POLICIJA UPALA NA KONFERENCIJU KONZERVATIVACA: Briselske birokrate isti kao komunisti

Autor:

Svet

18.04.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orban se nasmejao u lice policajcima, podigao ruke i rekao: "Ne pucajte."

POLICIJA UPALA NA KONFERENCIJU KONZERVATIVACA: Briselske birokrate isti kao komunisti

Foto: shutterstock

Belgijska policija pokušala je da spreči konferenciju evropskih konzervativnih partija u Briselu. Samo dva sata nakon početka i uvodne reči mađarskog premijera Viktora Orbana policajci su ispraznili salu i zatvorili je.

Ipak, vrhovni sud Belgije odlučio je da dozvoli održavanje konferencije, posle čega je ona nastavljena narednog dana. Sud je naredio da se upravna vlast ne meša u rad evropskih konzervativaca.

Orban se nasmejao u lice policajcima, podigao ruke i rekao: "Ne pucajte."

- Poslednji put su komunisti poslali policiju da me ućutka 1988, još pre pada Berlinskog zida. Nismo odustali ni tada, a nećemo ni ovaj put. Vreme je da se rešimo propalih Briselskih birokrata. Potrebna nam je promena u Briselu - poručio je Orban.

Ovo je veliki skandal jer su se konzervativci okupili uoči izbora za Evropski parlament i to je bio deo njihove kampanje. Osim Orbana na konferenciji učestvuje čitav niz poslanika iz evropskih država, kao i bivši premijer Poljske Mateuš Moravjecki i Erik Zemur, lider francuskog opozicionog pokreta Rekonkvet. Među govornicima je i Najdžel Faraž, vođa pokreta koji se izborio za izlazak Velike Britanije iz EU.

Glavna tema konferencije su zaustavljanje talasa migranata u Evropu i ograničenje ovlašćenja Evropske komisije u odnosu na države članice EU.

- Nacionalne konzervativne, suverenističke i hrišćanske snage su u porastu širom Evrope. Mi predstavljamo ljude. Mi smo najgora noćna mora briselskih birokrata i pobedićemo ih na izborima za Evroparlament 9. juna - poručeno je s konferencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading