OPŠTI ŠTRAJK U PRESTONICI, SVE JE STALO! Radnici traže veće plate, saobraćaj je potpuno paralisan

Autor:

Svet

17.04.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozači autobusa i taksisti su se pridružili obustavi rada tako da je veliki broj puteva u centru Atine zagušen, jer su radnici sopstvenim prevozom krenuli na posao

OPŠTI ŠTRAJK U PRESTONICI, SVE JE STALO! Radnici traže veće plate, saobraćaj je potpuno paralisan

Foto: Printscreen Youtube

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

Vozači autobusa i taksisti su se pridružili obustavi rada tako da je veliki broj puteva u centru Atine zagušen, jer su radnici sopstvenim prevozom krenuli na posao, prenosi Rojters.

Radnici su se pridružili jednodnevnom štrajku najvećeg grčkog sindikata privatnog sektora GSEE koji navodi da plate radnika u Grčkoj i dalje zaostaju za onima u ostatku Evrope.

Grčka je ovog meseca podigla minimalnu mesečnu bruto platu za 6,4 odsto na 830 evra, što je četvrto po redu povećanje u proteklih pet godina.

Radnici u Grčkoj ipak tvrde da povećanje plata nije dovoljno da bi pokrilo sve veće cene hrane i stanovanja.

"Poruka je jasna. Radnici ne mogu da sastave kraj sa krajem sa veoma malim platama i rastućim cenama", navodi se u saopštenju sindikata GSEE koji zastupa interese oko 2,5 miliona radnika u Grčkoj.

Kad smo kod Atine, jedan čovek je poginuo, a tri su povređena kada se tokom renoviranja, srušila prostorija stare zgrade u jednoj četvrti grčke luke Pirej.

Prema preliminarnim podacima, žrtva je 31-godišnji policajac koji je bio zarobljen u kamionu za utovar i zgnječen građevinskim materijalom.

Nesreća se dogodila u dvospratnoj zgradi u ulici Neorion u Pasalimaniju tokom renoviranja objekta, prenosi Katimerini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading