IZRAELCI PONOVO KRENULI DA "ČISTE" GAZU: Pogođeno 40 ciljeva, stanovnici više nemaju gde da pobegnu

Autor:

Svet

17.04.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael razmenjuje vatru sa grupom Hezbolah u južnom Libanu oko šest meseci, paralelno sa ratom protiv palestinske militantne grupe Hamas u Gazi

IZRAELCI PONOVO KRENULI DA "ČISTE" GAZU: Pogođeno 40 ciljeva, stanovnici više nemaju gde da pobegnu

Foto: Tanjug/AP

Izraelske vazduhoplovne snage pogodile su više od 40 ciljeva u Pojasu Gaze tokom proteklog dana, uključujući raketne bacače pripremljene za napade na Izrael, saopštila je vojska ove zemlje.

Iz vojske je dodato da su trupe Nahal brigade koristile dron da ubiju jednog revolveraša, a drugog su ubili snajperskom vatrom, prenosi Tajms of Izrael.

Među drugim ciljevima koje je IAF pogodio prošlog dana bili su podzemni raketni položaji, zgrade u kojima su bile sakrivene mine, strukture u kojima su bili okupljeni operativci, osmatračnice, podzemne lokacije i druga infrastruktura, saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF).

Izraelske odbrambene snage (IDF) ubile su danas u vazdušnim napadima dva komandanta militantne grupe Hezbolah, dok je ta grupa uzvratila ranjavanjem tri osobe u Izraelu.

Dve vojske razmenile su danas vatru tako što su IDF ubile dva komandira grupe Hezbolah u različitim napadima, na šta je ta grupa odgovorila vazdušnim napadima u kojem su tri osobe lakše povređene, prenosi Tajms of Izrael.

Ranije danas je Rojters preneo da su IDF ubile Ismaila Baza, komandira priobalnog sektora militantne grupe koji je bio uključen u planiranje raketnih napada na Izrael.

Izrael razmenjuje vatru sa grupom Hezbolah u južnom Libanu oko šest meseci, paralelno sa ratom protiv palestinske militantne grupe Hamas u Gazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading