IRANSKI KOMANDOSI UPALI NA IZRAELSKI BROD! Drama na Bliskom istoku, Iranci se spustili iz Mi-17 i preuzeli kontrolu! (VIDEO)

Autor:

Svet

13.04.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tanker je zarobljen od strane iranske vojno-političke formacije IRGC dok se prebacivao u iranske teritorijalne vode.

IRANSKI KOMANDOSI UPALI NA IZRAELSKI BROD! Drama na Bliskom istoku, Iranci se spustili iz Mi-17 i preuzeli kontrolu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Pluton

Iranska revolucionarna garda je jutros zaplenila u Ormuskom moreuzu teretni brod povezan sa Izraelom.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se kako se komandosi spuštaju niz uže sa helikoptera Mi-17 i preuzimaju kontrolu nad brodom.

Izraelski mediji ističu da je brod sa kontejnerima MSC Aries plovio pod portugalskom zastavom, ali je bio povezan sa Zodijak grupom čiji je vlasnik izraelski milijarder Ejl Ofer. Times of Israel navodi da je tanker zarobila iranska vojno-politička formacija IRGC.

 

 

Prema navodima Times of Israel, tanker je zarobljen od strane iranske vojno-političke formacije IRGC dok se prebacivao u iranske teritorijalne vode. MSC Aries je putovao iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za Indiju, a zvanični Teheran još uvek nije dao zvaničan komentar u vezi sa ovim događajem.

Podsetimo, iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, izjavio je danas da Izrael "mora biti kažnjen" i da će "biti kažnjen" zbog napada na iranski konzulat u Siriji, za koji Teheran krivi Tel Aviv. U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi, njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

- Zli režim je napravio grešku, mora biti kažnjen i biće kažnjen - rekao je Hamnei u obraćanju povodom obeležavanja Ramazanskog bajrama, prenosi Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miloje

13.04.2024 14:42

Blizu je Armagedon.