VLADIMIR PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ! Ojadio čuvenu američku kompaniju!

Autor:

Svet

10.04.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo je da su suosnivači ovog fonda, Džordž Ror i Moris Tabačinić, povezani rodbinskim vezama i bili jedni od prvih zapadnih investitora u Istočnoj Evropi tokom 90-ih godina prošlog veka.

VLADIMIR PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ! Ojadio čuvenu američku kompaniju!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Predsednik Rusije Vladimir Putin, nedavno je potpisao ukaz kojim se celokupna imovina kompanije "Agrotera" prenosi na privremeno upravljanje ruskoj Federalnoj agenciji za upravljanje imovinom, prenose "RIA Novosti".

Kompaniju "Agrotera" čine četiri pravna lica koja su ukupno posedovala impresivnih 265.000 hektara zemljišta.


Prema navodima profila "Neznakomaja", "Agrotera" je bila u vlasništvu američkog investicionog fonda "NCH Kapital", kako direktno, tako i putem drugih preduzeća. "Agrotera" se pojavljuje na sajtu "NCH kapital" među kompanijama kojim ovaj fond rukovodi, zajedno sa posedovanjem 5.5 hektara na obali Svetog Stefana u Crnoj Gori i "ABI banke" u Albaniji. Zanimljivo je da su suosnivači ovog fonda, Džordž Ror i Moris Tabačinić, povezani rodbinskim vezama i bili jedni od prvih zapadnih investitora u Istočnoj Evropi tokom 90-ih godina prošlog veka, piše Telegraf.

"Blumberg biznis" je izvestio da "NCH Kapital" investira i u nepokretnosti, te da "preferira da investira u Istočnoj Evropi, uključujući Ukrajinu, Rusiju, Moldaviju, Bugarsku, Rumuniju, Kazahstan, Jermeniju, Belorusiju, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Grčku, Albaniju, Hrvatsku i Kosovo".

Ovaj potez Vladimira Putina i prenos imovine kompanije "Agrotera" na privremeno upravljanje Federalnoj agenciji za upravljanje imovinom, kao i veze sa američkim investicionim fondom "NCH Kapital" i širenje investicija u Istočnoj Evropi, sigurno će izazvati pažnju kako domaće, tako i međunarodne javnosti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading