DRAMA U RUSIJI: Putin rešava katastrofu u Orsku!

Autor:

Svet

06.04.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin naredio hitnu intervenciju u zoni poplava

DRAMA U RUSIJI: Putin rešava katastrofu u Orsku!

Foto: Tanjug/AP


Ruski predsednik Vladimir Putin reagovao je brzo i odlučno nakon što je guverner Denis Pasler obavestio Kremlj o katastrofalnoj poplavi u Orenburškoj oblasti. Putin je naložio ministru za civilnu odbranu, vanredne situacije i pomoć u katastrofama Aleksandru Kurenkovu da hitno organizuje sve neophodne radove na licu mesta kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu.

Stanje u zoni poplave

U subotu ujutro, vodostaj reke Ural u gradu Orsku dostigao je kritične nivoe nakon pucanja brane, što je dovelo do poplave 2.450 kuća. Stručnjaci su istakli da se ovakva poplavna situacija dešava jednom u 100 godina, a očekuje se da će nivo vode opasti tek za jednu i po do dve nedelje.

Foto: Printscreen/Youtube/Kanal13

 

 


Reakcija Kremlja

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je Putin lično naredio ministru Kurenkovu da odmah odleti u zonu prirodne katastrofe i koordinira sve aktivnosti na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu i otklanjanju posledica poplave. Vanredno stanje je proglašeno u Orenburškoj oblasti, a ministar Kurenkov izvestio je predsednika o merama koje se preduzimaju.


Katastrofalna poplava u Orenburškoj oblasti zahteva hitnu i efikasnu reakciju, a naredba predsednika Putina pokazuje ozbiljnost situacije. Nadležne službe su mobilisane i preduzimaju sve neophodne korake kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu i sanirale posledice ove prirodne katastrofe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading