BRANA PUKLA, ORSK POD VODOM: Ovo se dešava jednom u 100 godina! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.04.2024

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pukla brana u ruskom gradu Orsku

BRANA PUKLA, ORSK POD VODOM: Ovo se dešava jednom u 100 godina! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Telegram/RIA Novosti


U ruskom gradu Orsku, koji se suočava sa ozbiljnom poplavom, došlo je do novih problema nakon pucanja brane na još jednom mestu. Evakuacija stanovnika sela Nikel je u toku, a situacija zahteva hitne mere i reakciju nadležnih organa.

Neblagovremeno održavanje hidrauličke konstrukcije

Gradonačelnik Vasilij Kozupica istakao je da je brana pukla na dva mesta, što je dovelo do katastrofalnih posledica po grad i okolna naselja. Istražni komitet Rusije je pokrenuo krivični postupak zbog kršenja pravila bezbednosti tokom građevinskih radova i nepažnje, što je izazvalo ovu nesreću.



Posledice poplave

Polovina Starog grada u Orsku je poplavljena, a spasioci su pronašli tela dvojice starijih muškaraca, čije smrti nisu povezane sa utapanjem. Vodostaj je dostigao kritične nivoe, a prema procenama stručnjaka, spuštanje nivoa vode se očekuje tek za jednu do dve nedelje.

Vanredno stanje i broj poplavljenih kuća

U Orenburškoj oblasti je proglašeno vanredno stanje, dok je prema poslednjim podacima poplavljeno čak 2.450 kuća. Ova poplavna situacija se dešava jednom u 100 godina, što dodatno ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za hitnim reagovanjem.

Kako se situacija dalje razvija, nadležni organi i stručnjaci će nastaviti sa procenom štete i preduzimanjem mera za saniranje posledica poplave u Orsku i okolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading