NAPADAČ NA ULICI PREGAZIO ČETVORICU POLICAJACA! Zavladao haos, a onda se dogodio iznenadni preokret

Autor:

Svet

03.04.2024

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je pregazio četvoricu policajaca, pri čemu je jednog teško ranio, dok su ostali imaju lakše povrede

NAPADAČ NA ULICI PREGAZIO ČETVORICU POLICAJACA! Zavladao haos, a onda se dogodio iznenadni preokret

Foto: Printskrin

Četvorica policajaca su povređena u navodnom terorističkom napadu koji se dogodio u centralnom Izraelu, u blizini kontrolnog punkta u Kočav Jairu, javili su jutros izraelski mediji.

Policija je saopštila da je identifikovala osumnjičenog za noćni napad na policajce na kontrolnom punktu Kočav Jairu, kao i kasniji napad na radnike obezbeđenja na drugom kontrolnom punktu Elijahu, kao 26-godišnjeg stanovnika susednog grada Tire.

Osumnjičeni se vozio u oblasti Kočav Jair i pregazio četvoricu policajaca, pri čemu je jednog teško ranio, dok su ostali imaju lakše povrede, prenosi Tajms of Izrael.

Nakon toga on je, prema navodima policije, uz pomoć drugog osumnjičenog pokušao napad na radnike obezbeđenja na kontrolnom punktu Elijahu, ali je likvidiran, a drugi osumnjičeni je pobegao vozilom sa lica mesta.

Granična policija, Izraelske bezbednosne službe (Šin Bet) i izraleska tragaju za drugim napadačem, navodi se u saopštenju policije.

Inače, pristalice zahteva Palestinaca za punopravno članstvo u Ujedinjenim nacijama zatražile su od Saveta bezbednosti UN da ponovo razmotri zahtev za članstvo podnet 2011. godine.

Pismo pristalica predsedavajućoj SB UN, malteškoj ambasadorki Vanesi Frejzer, uključivalo je imena 140 zemalja koje su priznale palestinsku državu, uključujući članice Arapske grupe od 22 zemlje pri Ujedinjenim nacijama, Organizacije islamske saradnje od 57 zemalja i Pokreta nesvrstanih, koji uključuje 120 država.

Frejzer je novinarima saopštila da se očekuje da će se stalni odbor Saveta za nove članove, koji uključuje svih 15 zemalja Saveta, sastati iza zatvorenih vrata kako bi razmotrio aplikaciju, gde će se odlučiti da li će se zahtev predstaviti Generalnoj skupštini.

Kako navodi Vašington post, očekuje se da će SAD blokirati pokušaj Palestine da dobije status punopravne članice UN pre nego što bude postignut mir s Izraelom, a zamenik američke predstavnice u UN Robert Vud u utorak je izjavio da se pozicija Vašingtona nije promenila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading