ZELENSKI TRI SATA PRIČAO IZA ZATVORENIH VRATA SA VRHOM VLADE I VOJSKE: Donete su OVE DVE odluke

Autor:

Svet

01.04.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina se muči na frontu i u 2024. godini ali predsednik te zemlje uveren je da bi uz ove promene moglo da se promeni stanje na terenu

ZELENSKI TRI SATA PRIČAO IZA ZATVORENIH VRATA SA VRHOM VLADE I VOJSKE: Donete su OVE DVE odluke

Foto: tanjug ap01 AP Wolfgang Rattay, Alexander Zemlianichenko, Mikhail Metzel, profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je danas trosatni sastanak na kojem je s visokim predstavnicima vojske i vlade razgovarao o proizvodnji bespilotnih letelica i sastavima digitalnog ratovanja.

Dronovi su u odbrani Ukrajine od Rusije postali vitalno oružje, a Zelenski je još u januaru rekao da je nadmašiti Rusiju u operacijama dronovima jedan od glavnih prioriteta u 2024. godini.

Elektronsko ratovanje (EW) ključno je u odbrani od neprijateljskih bespilotnih letelica, a uključuje ometanje ili preopterećenje prijemnika letelice lažnim frekvencijama, što znači da ne mogu da dosegnu svoju metu.

Zelenski je rekao da je dnevni red sastanka uključivao raspravu o proizvodnim planovima za 2024. za "sve vrste dronova", uključujući dronove bombardere, izviđačke dronove i "dronove dugog dometa za posebne misije".

Učesnici su takođe "raspravljali o tome kako osigurati fleksibilnost odbrambene industrije", jer se "potrebe fronta stalno menjaju", rekao je Zelenski.

Na sastanku su donesene odluke "o pojednostavljenju postupka nabavke, uvozu opreme, povećanju proizvodnje za bespilotne letelice i osposobljavanju operatera", prenosi Index.hr.

Zelenski je u februaru potpisao dekret o stvaranju zasebnog ogranka ukrajinskih oružanih snaga posvećenog dronovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading