VETERAN SA KOSOVA PODLEGAO POVREDAMA: Objavljena smrt još jedne žrtve terorističkog napada u Moskvi

Autor:

Svet

29.03.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa terorista, koja je upala u koncertnu salu, ubila je prema poslednjim podacima 143 osobe.

VETERAN SA KOSOVA PODLEGAO POVREDAMA: Objavljena smrt još jedne žrtve terorističkog napada u Moskvi

Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov,Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP

Pukovnik Oružanih snaga Ruske Federacije, Timur Mjasnikov (46), podlegao je ranama koje je zadobio tokom terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Кrokus" u Moskvi.

Mjasnikov je nekoliko dana pre terorističkog napada došao na kratko odsustvo sa ukrajinskog ratišta da poseti porodicu u Moskvi. Na koncert rok grupe "Piknik" otišao je sa suprugom i sinom.

Timur je uspeo da odgurne suprugu i sina na bezbedno mesto kad su teroristi upali u "Krokus", međutim, našao se pod vatrom. Pogodila su ga tri metka, lekari su se tri dana borili, ali na kraju nisu uspeli da ga spasu. Supruga i sin prema navodima ruskih medija nisu povređeni.

Ime Timura Mjasnjikova našlo se na spisku povređenih koje je objavilo rusko Ministarstvo za vanredne situacije i zaštitu zdravlja dan posle napada na koncertnu dvoranu. Vest o smrti Mjasnikova saopštio je u četvrtak Artur Malivančuk, iz samarskog ogranka organizacije "Oficiri Rusije".

- Pukovnik Mjasnikov je služio u Trećoj brigadi specijalnih snaga Generalštaba Oružanih snaga Rusije i uništavao nacionaliste u Donbasu poslednje dve godine. Odlikovan je mnogim vojnim ordenima i medaljama - navodi Malivančuk.

Treća brigada specijalnih snaga inače pripada vojnoj obaveštajnoj službi.

Mjasnjikov je prema rečima Malivančuka pre odlaska na ukrajinsko ratište učestvovao u ruskim operacijama u Tadžikistanu i na Кosovu.

Grupa terorista, koja je upala u koncertnu salu, ubila je prema poslednjim podacima 143 osobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading