UDARNO! Ukrajina stoji iza terorističkog napada u Moskvi

Autor:

Svet

26.03.2024

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se sekretar Saveta za bezbednost Rusije.

UDARNO! Ukrajina stoji iza terorističkog napada u Moskvi

Foto: Investigative Committee of Russia via AP

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije, Nikolaj Patrušev, izjavio je danas da Ukrajina stoji iza terorističkog napada izvedenog u Moskvi, prenose RIA novosti.

- Naravno, Ukrajina - odgovorio je Patrušev na pitanje novinara da li iza terorističkog napada stoji Ukrajina ili teroristička organizacija ISIS.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u "Krokus siti holu" u Krasnogorsku kod Moskve. Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko muškaraca upalo u salu, pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe. Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je 139 osoba.

Foto: Tanjug/AP

Nikolaj Patrušev

Ruski predsednik, Vladimir Putin, istakao je da su se sva četvorica izvršilaca terorističkog napada kretala ka Ukrajini, gde je na ukrajinskoj strani pripremljen "prozor" za prelazak granice.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je juče da teroristički napad u Moskvi mogu iskoristiti u Ukrajini da pokažu da "nije sve izgubljeno" za kijevski režim i da podstaknu mobilizaciju u zemlji.

- Cilj je da se poseje panika u našem društvu i da se istovremeno pokaže njihovom stanovništvu da još nije sve izgubljeno za kijevski režim. Treba samo izvršavati naređenja svojih zapadnih pokrovitelja, ratovati do poslednjeg Ukrajinca, izvršavati komande iz Vašingtona, usvojiti novi zakon o mobilizaciji, formirati nešto poput nove verzije "Hitlerjugenda". Inače, još dvadesetih godina prošlog veka ukrajinski nacionalisti su imali takvo udruženje – Savez ukrajinske nacionalističke omladine, koji je kasnije postao deo Organizacije ukrajinskih nacionalista - rekao je ruski lider.

Kako je istakao, na kraju će kijevske vlasti "za to izvući dodatno oružje i novac, čiji će znatan deo moći da ukradu i strpaju u svoj džep".

Putin je istakao da još ostaje da se odgovori na pitanje zašto su teroristi, koji su izveli napad u dvorani "Krokus", pokušali da odu baš u Ukrajinu i ko ih je tamo čekao.

- Jasno je da oni koji podržavaju kijevski režim ne žele da budu saučesnici u teroru i sponzori terorizma, ali pitanja je, zaista, mnogo - rekao je ruski lider.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading