RUSI GLUME ŽRTVE, OVIM PRAVDAJU TEROR NAD UKRAJINOM! Britanski ministar UDARIO na Putina, teroristički napad opisao kao ''DIMNU ZAVESU PROPAGANDE''!

Autor:

Svet

24.03.2024

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske vlasti nisu okrivile Islamsku državu za napad, ali je predsednik Vladimir Putin izjavio da su napadači uhapšeni dok su pokušavali pobeći prema Ukrajini.

RUSI GLUME ŽRTVE, OVIM PRAVDAJU TEROR NAD UKRAJINOM! Britanski ministar UDARIO na Putina, teroristički napad opisao kao ''DIMNU ZAVESU PROPAGANDE''!

Foto: Credit: JEFF OVERS / AFP / Profimedia, x/Printscreen

Britanski ministar finansija Džeremi Hant oštro je kritikovao tvrdnje Kremlja o napadu na koncertnu dvoranu u Moskvi, ističući da Velika Britanija "vrlo malo veruje" u takve izjave. On je optužio ruske vlasti da pokušavaju "opravdati" invaziju na Ukrajinu, ističući da je potrebno sa rezervom pristupiti informacijama koje dolaze iz Rusije.

Hant je izrazio zabrinutost zbog mogućeg povratka tzv. Islamske države na svetsku pozornicu, ističući da je potrebno ostati na oprezu i da je teroristička organizacija spremna na neselektivno ubijanje na najstrašniji način.

Ruska verzija događaja

Ruske vlasti nisu okrivile Islamsku državu za napad, ali je predsednik Vladimir Putin izjavio da su napadači uhapšeni dok su pokušavali pobeći prema Ukrajini. Ruska sigurnosna služba FSB je saopštila da su napadači bili u kontaktu s osobama u Ukrajini dok su pokušavali da napuste Rusiju, prenosi Klix.ba.

Dimna zavesa propagande

Hant je istakao da ruska vlada stvara "dimnu zavesu propagande" kako bi opravdala invaziju na Ukrajinu. On je naglasio da je potrebno uzeti s rezervom informacije koje dolaze iz Rusije, posebno imajući u vidu prethodna dešavanja i izjave ruskih zvaničnika.

Islamska država na svetskoj pozornici

Ministar finansija je upozorio da bi Britanija i druge evropske zemlje trebale biti apsolutno zabrinute zbog mogućeg povratka Islamske države na svetsku pozornicu. Istakao je da Velika Britanija ima "neverovatno veličanstvenu tajnu službu" koja je uspela osujetiti brojne terorističke pretnje, ali je istakao da je potrebno ostati na oprezu pred mogućim terorističkim napadima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading