SRBI NISU NASTRADALI U TERORISTIČKOM NAPADU: Lažna vest da je u napadu u Moskvi nastradao bračni par sa sinom iz Vojvodine

Autor:

Svet

24.03.2024

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim napadom je ubijeno najmanje 152 ljudi, a više od 100 osoba je ranjeno, uključujući i troje dece.

SRBI NISU NASTRADALI U TERORISTIČKOM NAPADU: Lažna vest da je u napadu u Moskvi nastradao bračni par sa sinom iz Vojvodine

Foto: Sputnjik/Telegram

Nakon informacija zvaničnika da nema stradalih srpskih državljana u terorističkom napadu u Moskvi, pojavila se potpuno neproverena vest da su u masakru nastradali i Srbi.

Živote su izgubili bračni par iz Vojvodine i njihov šestogodišnji sin. Vest se pokazala kao netačna.

Prema ažuriranim podacima ruskog ministarstva za vanredne situacije za Moskovsku oblast, broj povređenih u terorističkom napadu koji je u petak uveče izveden u koncertnoj dvorani Krokus, nadomak Moskve, porastao je na 152 od kojih je 114 hospitalizovano, objavljeno je danas na sajtu ministarstva.

Savetnik šefa kancelarije predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog izjavio je da Kijev nema nikakve veze sa terorističkim napadom u Krokus holu u Moskvi, nakon što su teroristi uhvaćeni na putu ka granici sa Ukrajinom.

Ova izjava je preneta od strane RIA novosti, čime se otvara nova dimenzija u ovom slučaju.


Uhapšeni teroristi su bili na putu ka granici sa Ukrajinom kada su uhvaćeni, što ukazuje na mogućnost povezanosti između terorističkog napada u Moskvi i aktivnosti na teritoriji Ukrajine. 

Iako nisu poznati svi detalji, izgleda da je napad grupe naoružanih ljudi u koncetnoj dvorani "Krokus Siti Hol", nedaleko od Moskve, bio dobro pripremljen i osmišljen kako bi broj žrtava bio što veći, napominju ruski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mumi

24.03.2024 16:27

Nek im vrata rajska budu otvorena svim neduzno poginulim. Nek nadju rajski mir kao i nasi poginuli u bombardovanju. Zlo i dalje vlada.