BIZARNO! Muškarac pao u komu zbog URASLE DLAKE!

Autor:

Svet

22.03.2024

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su mu lekari dali samo četiri odsto šanse za preživljavanje, on je nakon mesec dana iz kome izašao bez oštećenja mozga i gotovo potpuno se oporavio.

BIZARNO! Muškarac pao u komu zbog URASLE DLAKE!

Foto: Shutterstock

Stiven je završio u komi i proglašen moždano mrtvim zbog izuzetno retkog razloga - urasle dlake na nozi. Sepsa, koju je uzrokovala infekcija iz 2022. godine, prouzrokovala je niz komplikacija uključujući ugruške u krvi, upalu pluća, otkazivanje organa i sindrom akutnog respiratornog distresa.

Sepsa - tihi ubica

Sepsa, poznata kao "tihi ubica", predstavlja ekstremnu reakciju imunosistema tela na infekciju. Ova opasna reakcija može dovesti do otkazivanja organa i, ako se ne leči na vreme, čak i smrti. Stiven je svoju sepsu razvio tokom pokušaja uklanjanja urasle dlake s područja prepona.

 

 


Borba za život

Stiven je bio intubiran i stavljen u indukovanu komu kako bi mu se omogućilo zaceljivanje tela. Iako su mu lekari dali samo četiri odsto šanse za preživljavanje, on je nakon mesec dana iz kome izašao bez oštećenja mozga i gotovo potpuno se oporavio.

Izazovi lečenja

Tokom mesec dana provedenih u komi, Stiven je prošao kroz niz terapija kako bi se izlečio. Bio je vezan za specijalizovani bolnički krevet koji se okreće kako bi se poboljšao dotok kiseonika u pluća. Takođe je podvrgnut operaciji na otvorenom srcu i umetnute su mu drenaže u grudi kako bi se uklonila višak tečnosti koja je pritiskala srce i pluća.

Oporavak i povratak kući

Nakon nekoliko operacija, Stiven je uspeo da samostalno diše i pokazuje znakove gotovo potpunog oporavka od svoje teške bolesti. Mišel je u nekoliko videa pokazala da Stiven ponovno hoda, govori i uživa u svojim omiljenim hobijima. Njegov neverovatan oporavak predstavlja inspiraciju i nadu za sve pacijente koji se bore sa sličnim zdravstvenim izazovima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading