PREMINUO JOŠ JEDAN PUTINOV SARADNIK! Spisak smrti u Kremlju povezane sa Lukoilom se nastavlja!

Autor:

Svet

13.03.2024

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na to da nije navedeno više detalja o uzroku ili okolnostima smrti, ostaje pitanje šta se tačno desilo.

PREMINUO JOŠ JEDAN PUTINOV SARADNIK! Spisak smrti u Kremlju povezane sa Lukoilom se nastavlja!

Foto: youtube.com/ RUSJET

Još jedan od Putinovih saradnika je preminuo, čime je postao najnoviji član kremljske elite koji je umro pod misterioznim okolnostima.

Vitalij Robertus, potpredsednik ruskog naftnog giganta Lukoila, preminuo je naglo u 54. godini života, prema saopštenju firme. S obzirom na to da nije navedeno više detalja o uzroku ili okolnostima smrti, ostaje pitanje šta se tačno desilo, prenosi The Sun.

Tragični niz smrti u Lukoilu

Vitalij Robertus je četvrti izvršni direktor koji je preminuo od početka Putinove invazije na  Ukrajinu, a peti istaknuti član povezan sa naftnim gigantom. Sa više od 30 godina staža u Lukoilu, Robertus je bio veoma cenjen kao talentovani lider i osoba od poverenja.

Sumnjive smrti povezane sa Lukoilom

Osim Robertusa, još nekoliko istaknutih ličnosti povezanih sa Lukoilom preminulo je u misterioznim okolnostima. Vladimir Lebedev, koji je podržavao rat i bio blizak Kremlju, preminuo je od "srčanog udara" u 60. godini života, dok je Vladimir Nekrasov, predsednik upravnog odbora energetskog giganta Lukoila, takođe preminuo u istom periodu.

Ranije, Ravil Maganov je preminuo nakon pada sa šestog sprata moskovske elitne Kliničke bolnice, dok je Aleksandar Subbotin pronađen mrtav u maju 2022, a jedna od teorija je da je otrovan.

Sumnjive smrti ruskih generala

Pored izvršnih direktora Lukoila, takođe su zabeležene sumnjive smrti nekoliko ruskih generala od početka rata. General Gennadij Židko preminuo je od misteriozne bolesti nakon što je udaljen iz vojnog komandnog tima, dok su general Vladimir Sviridov i njegova supruga pronađeni mrtvi u njihovom domu.

Ove smrti izazivaju brojna pitanja i podstiču spekulacije o mogućim političkim motivima i sukobima unutar ruske elite. S obzirom na nedostatak konkretnih informacija, javnost ostaje u neizvesnosti o stvarnim okolnostima ovih tragičnih događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading