OPASAN TREND NA TIKTOKU KOŠTAO GA ŽIVOTA: Dečak (11) pronađen mrtav nakon što je sa prijateljima sledio smrtonosan izazov

Autor:

Svet

07.03.2024

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hroming se koristi kao žargonski izraz za opisivanje trenda udisanja toksičnih isparenja umesto droge.

OPASAN TREND NA TIKTOKU KOŠTAO GA ŽIVOTA: Dečak (11) pronađen mrtav nakon što je sa prijateljima sledio smrtonosan izazov

Foto: Facebook

Tomili Grejsi Bilington (11) umro je u subotu, 2. marta, nakon što su ga bolničari pronašli da ne reaguje u kući prijatelja u Lankasteru.

Policiju je pozvala Hitna pomoći nešto posle 12 časova. Dečak je prebačen u bolnicu, ali je kasnije proglašen mrtvim.

Tomilijeva baka, Tina Berns, danas je progovorila o smrti svog unuka, tvrdeći da je on "umro u trenutku" tokom spavanja gde su on i prijatelj sledili opasan izazov na TikToku - hroming.

Hroming se koristi kao žargonski izraz za opisivanje trenda udisanja toksičnih isparenja umesto droge, a pojavio se u Velikoj Britaniji 2018. Ova platforma je blokirala sve video snimke ili pretrage koje koriste taj termin.

Tina je rekla da njen unuk imao zlatno srce i da je porodica potpuno uništena gubitkom dečaka koji je bio bistar i energičan.

- Ne želimo da druga deca prate TikTok ili budu na društvenim mrežama. U stvari, želimo da se TikTok ukloni i da deci mlađoj od 16 godina ne bude dozvoljeno da budu na društvenim medijima. Ovo nas sve lomi, ali želimo da pomognemo da se spasu životi druge dece i da porodicama damo svest da svoju decu čuvaju - rekla je ona i dodala da je primila mnogo poruka od drugih roditelja „zahvaljujući joj“ što je podigla svest o ovom izazovu.

Tina je rekla da zna za jednu ženu koja nema pojma o štetnim trendovima na društvenim mrežama, a njena deca srećno sede na TikToku u svojim spavaćim sobama.

Reč "hromiranje" je neformalna reč koja potiče iz Australije. To uključuje udisanje isparenja iz toksičnog izvora kao što je aerosolna boca, dezodorans u spreju ili posuda za boju.

Udisanje isparenja utiče na centralni nervni sistem i usporava aktivnost mozga.

Ova praksa je izuzetno opasna i može dovesti do vrtoglavice, halucinacija, povraćanja, srčanog udara, gušenja i može trajno oštetiti mozak, jetru i bubrege.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading