''NEMCI SU PONOVO ZAKLETI NEPRIJATELJI RUSIJE'' Medvedev opalio ŠAMARČINU BERLINU nakon otkrivanja plana napada na Krim: Smrt fašističkim okupatorima!

Autor:

Svet

01.03.2024

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući diskusiju oficira Bundesvera o napadu na Rusiju, naveo je da su se "Nemci ponovo pretvorili u zaklete ruske neprijatelje".

''NEMCI SU PONOVO ZAKLETI NEPRIJATELJI RUSIJE'' Medvedev opalio ŠAMARČINU BERLINU nakon otkrivanja plana napada na Krim: Smrt fašističkim okupatorima!

Foto: Tanjug/AP

- Pogledajte koliko pažljivo i detaljno Švabe raspravljaju o napadima na našu teritoriju raketama dugog dometa, biraju ciljeve za gađanje i najefikasnije načine da nanesu maksimalnu štetu našoj otadžbini i našem narodu - naveo je Medvedev na Telegramu.

S tim u vezi, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je istakao da je lažna retorika Berlina da ne učestvuje u sukobu, upitavši kako da se diplomatski odgovori na takve incidente.

Osim toga, Medvedev je citirao pesmu "Ubij ga!" Konstantina Simonova, napisanu tokom Velikog otadžbinskog rata, u kojoj se poziva na borbu protiv nemačkih okupatora, ocenivši da se o toj temi ne može bolje reći od pesnika.

- I ponovo je postao aktuelan poziv iz vremena Velikog otadžbinskog rata: smrt nemačko-fašističkim okupatorima - zaključio je Medvedev, piše RT.

Podsetimo, u četvrtak je predsednik ruske Državne dume, Vjačeslav Volodin, poručio je francuskom predsedniku, Emanuelu Makronu, da ne šalje trupe u Ukrajinu pošto će ih zadesiti ista sudbina kao i Napoleonovu vojsku, preneo je danas portal Politiko.

Pre nego što da takve izjave, Makron bi mogao da se seti kako se to završilo za Napoleona i njegove vojnike, od kojih je više od 600.000 ostalo da leže u vlažnoj zemlji - napisao je Volodin na svom nalogu na Telegramu, aludirajući na francusku invaziju na Rusiju 1812. koja se katastrofalno završila po francusku vojsku.

 

 

Reagujući na Makronovu izjavu da zemlje koje pružaju podršku Ukrajini ne treba da isključe opciju slanja svojih trupa na front, on je istakao da Makron želi da ''pokrene Treći svetski rat'' kako bi ostao na vlasti.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, takođe je Makronovu izjavu uporedio sa Napoleonovim akcijama.

Sitni i tragični naslednici Bonaparte željni su osvete zbog Napoleonove veličine i izbacuju žestoke i opasne gluposti - poručio je on.

Mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu odbacile su mnoge članice NATO, uključujući SAD i Nemačku, a kritikovale su je francuske opozicione partije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading