"NEĆU PODRŽATI ODLUKU KOJA BI UVUKLA NEMAČKU U RAT" Oglasio se Olaf Šolc posle britanskih packi zbog raketa "Taurus"

Autor:

Svet

01.03.2024

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački Bundestag odbacio je u februaru zahtev opozicionih demohrišćana za isporuku krstarećih raketa "Taurus" Ukrajini.

"NEĆU PODRŽATI ODLUKU KOJA BI UVUKLA NEMAČKU U RAT" Oglasio se Olaf Šolc posle britanskih packi zbog raketa "Taurus"

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar, Olaf Šolc, izjavio je danas da neće prihvatiti bilo kakvu odluku koja bi uvukla nemačke vojnike u rat u Ukrajini.

- Neću podržati nijednu odluku koja rezultira time da nemački vojnici na neki način budu uključeni u vojnu operaciju u vezi sa strašnim ratom Rusije protiv Ukrajine - naveo je Šolc, prenosi Rojters.

"Politiko" je ranije danas objavio da su britanski zvaničnici privatno kritikovali Nemačku zbog odbijanja da pošalje rakete "Taurus" Ukrajini.

Nemački Bundestag odbacio je u februaru zahtev opozicionih demohrišćana za isporuku krstarećih raketa "Taurus" Ukrajini, ali je odobrio predlog vladajućih stranaka o slanju oružja dugog dometa.

Predlog opozicije je odbačen većinom glasova vladajuće socijaldemokratsko-zeleno-liberalne koalicije, dok su za predlog o oružju dugog dometa glasala 383 poslanika, a 284 su bila protiv.

Opoziciona Unija CDU/CSU prethodno je zatražila "preokret u nemačkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici", čime bi se omogućila isporuka raketa "Taurus" Ukrajini, prenosi Velt.

Predsednik poslaničkog kluba CDU/CSU u Bundestagu, Fridrih Merc, istakao je da Ukrajina i dalje ne dobija "u punoj meri sredstva koja su joj potrebna kako bi se uspešno odbranila od ruske agresije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
SIN LOVCA NA MEDVEDE

01.03.2024 15:56

Nemačka je u ratu, najmanje od 2014!