''NEĆEMO KAPITULIRATI POD ZAHTEVIMA HAMASA'' Netanijahu ne odustaje od ''potpune pobede'', pa preti Hamasu: Raste pritisak da se zaustavi rat, ali...

Autor:

Svet

29.02.2024

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raste pritisak da se zaustavi rat u Gazi, ali će mu se odupreti, izjavio je večeras izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

''NEĆEMO KAPITULIRATI POD ZAHTEVIMA HAMASA'' Netanijahu ne odustaje od ''potpune pobede'', pa preti Hamasu: Raste pritisak da se zaustavi rat, ali...

Foto: Tanjug/AP

On je na konferenciji za medije poručio da će se ofanziva u Pojasu Gaze nastaviti do "potpune pobede", prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da će se pored sukoba u Kan Junisu, Izraelske odbrambene snage (IDF) fokusirati i na borbe protiv Hamasa u centralnom delu Pojasa Gaze i Rafi, gradu na granici sa Egiptom.

- Oni koji ne učestvuju u borbama biće evakuisani, humanitarna pomoć će im biti poslata, a međunarodno pravo će se poštovati - poručio je Netanijahu.

Istakao je da će Izrael učiniti sve kako bi vratio taoce koje Hamas drži u Pojasu Gaze.

- Zahtevam da budu objavljena imena svih talaca koji bi trebalo da budu oslobođeni u okviru predloženog dogovora - rekao je izraelski premijer, dodavši da je "prerano" reći da li će dogovor biti postignut.

Naglasio je da Izrael, "u svakom slučaju, neće kapitulirati pred zahtevima Hamasa".

- Odlučni smo da vratimo sve taoce - poručio je Netanijahu, prenose Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading