"NEĆEMO SE POMIRITI": Francuski premijer stao uz Makrona i njegovu inicijativu za Ukrajinu

Autor:

Svet

27.02.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije je Makron rekao da se EU složila da stvori "devetu koaliciju za duboke udare" – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa.

"NEĆEMO SE POMIRITI": Francuski premijer stao uz Makrona i njegovu inicijativu za Ukrajinu

Foto: YouTube/Global News/Printscreen

Francuski premijer, Gabrijel Atal, posle izjave predsednika, Emanuela Makrona, takođe nije isključio slanje vojnog osoblja u Ukrajinu i dodao da Pariz "neće moći da se pomiri" sa pobedom Ruske Federacije. 

Ranije je Makron rekao da se EU složila da stvori "devetu koaliciju za duboke udare" – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da "pobedi u ovom ratu". Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

- Ništa se ne može isključiti u ratu koji se vodi na vratima Evropske unije - odgovorio je Atal na pitanje da li bi francuske trupe mogle da budu poslate u Ukrajinu.

Atal je takođe rekao da Francuska neće moći da se "pomiri sa izgledima da će u nekom trenutku Rusija moći da pobedi".

Makron nije jedini koji je govorio o slanju evropskih vojnika u Ukrajinu. Naime, slovački premijer, Robert Fico, tvrdi da se zemlje članice NATO-a i Evropske unije spremaju rasporediti trupe u Ukrajini, piše Telegraph.

Nije, doduše, izneo nikakve detalje o tome kako bi ti vojnici mogli biti poslani da pomognu Ukrajini, a komentatori smatraju da taj proruski populist verovatno samo pokušava da izazove probleme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading