DVOJE DECE POGINULO U KLIZIŠTU! Padina se obrušila na njih, NIJE im bilo spasa!

Autor:

Svet

23.02.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga ovog tragičnog događaja je u toku.

DVOJE DECE POGINULO U KLIZIŠTU! Padina se obrušila na njih, NIJE im bilo spasa!

Foto: Tanjug/AP

Dvoje dece je poginulo kada se obrušila padina na severu Kalifornije, nakon što je ta američka savezna država pogođena zimskim olujama.

Kancelarija šerifa okruga Šasta je saopštila da su dve žrtve, tačnije dvoje dece, upale među krhkotine i pale niz padinu nizvodno od brane Šasta, prenosi AP.

Iako prvi izveštaji lokalnih medija nisu bili jasni da li su žrtve upale u vodu, istraga je u toku, a činjenica da su maloletnici proglašeni mrtvima na licu mesta budi dodatnu zabrinutost i traži odgovore o uzrocima ove tragične nesreće.

Reakcija spasilaca

Brojne spasilačke ekipe, uključujući šerifov ronilački tim, odmah su reagovale na ovaj slučaj i otišle na lice mesta kako bi pružile pomoć. Operateri su privremeno smanjili ispuštanje vode iz brane kako bi olakšali pristup mestu nesreće, a njihov trud je nažalost rezultirao pronalaskom obe žrtve u ruševinama.

Podsetimo, klizište izazvano jakim padavinama na Filipinima zatrpalo je dva autobusa, u kojima je povređeno najmanje 11 ljudi, saopštili su danas zvaničnici.

Klizište je pokrenuto u utorak uveče ispred rudnika zlata u gradu Mako, u južnoj provinciji Davao de Oro, gde su autobusi preuzimali zaposlene rudarske kompanije "Apeks Majning" navodi u saopštenju.

Zvaničnici nisu odmah imali podatke o broju putnika u autobusima, a povređeni, od kojih je jedan u kritičnom stanju, prevezeni su u bolnicu, prenosi Rojters.

Agencija za katastrofe je takođe izdala naredbe za evakuaciju pet sela blizu Maka, na ostrvu Mindanao. 

Severoistočni monsun koji je zahvatio Filipine doneo je kiše u južnom regionu Mindanao od 28. januara do 2. februara, koje su izazvale smrtonosne poplave i klizišta.

(AP)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading