OVIH PET SATI BI BAJDENA MOGLI KOŠTATI MANDATA! Hod po Beloj kući na tankom ledu zbog JEDNE stvari!

Autor:

Svet

11.02.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden ponovo šokirao javnost svojim izjavama!

OVIH PET SATI BI BAJDENA MOGLI KOŠTATI MANDATA! Hod po Beloj kući na tankom ledu zbog JEDNE stvari!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Amerike Džozef Bajden suočio se sa izazovom spasavanja taoce koje je Hamas uzeo u krvavom napadu, što je dovelo do napetog razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom. Iako je Bajden obećao američku pomoć, situacija je i dalje nestabilna, prenose beogradski mediji.

Intervju sa specijalnim tužiocem

Specijalni tužilac Robert K. Hur je sproveo pet sati ispitivanja nad Bajdenom u vezi sa njegovim rukovanjem poverljivim dokumentima. Ispostavilo se da je Hur više puta dovodio u sumnju Bajdenovo pamćenje, što je moglo uticati na njegovu političku odgovornost.

Ispitivanje predsednika Bajdena trajalo je pet sati i 10 minuta tokom dva dana. Tužioci su postavljali pitanja o detaljima poput kupovine ormarića za dokumente i pakovanja kutija. Bajden je u tom trenutku bio fokusiran na globalne probleme, obavljajući telefonske pozive sa saveznicima.

Kritike na račun Bajdenovog pamćenja

Specijalni tužilac Hur je dovodio u pitanje Bajdenovo pamćenje, opisujući ga kao "dobronamernog, starijeg čoveka sa lošim pamćenjem". Ovo je izazvalo negodovanje Bajdenovih pomoćnika.

Tokom ispitivanja, Bajden je tvrdio da nije znao kako su određeni dokumenti završili u njegovoj garaži, a posebno je bilo sporno pitanje kako je fascikla sa oznakom "Beau" završila u kutiji sa osetljivim materijalom, prenosi Vašington post.

Bajden je ljutito negirao tvrdnje o svom lošem pamćenju i istakao da je Hurov zadatak bio da postavlja pitanja o rukovanju dokumentima, a ne o njegovom privatnom životu.

Neočekivani ishod ispitivanja

Bajden i njegov tim su bili iznenađeni oštrim opisima Bajdenovih problema sa pamćenjem u Hurovom završnom izveštaju. Ispostavilo se da je ispitivanje imalo veći politički značaj nego što su očekivali.


Ispitivanje predsednika Bajdena od strane specijalnog tužioca Roberta K. Hura izazvalo je napetost i kontroverze, naglašavajući političku odgovornost i pitanja oko Bajdenovog pamćenja. Ovo ispitivanje moglo bi imati značajan uticaj na Bajdenovu političku budućnost.

(Vašington post/Beogradski mediji)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading