GORI CRNO MORE! Rusi odbili TERORISTIČKI napad kijevskog režima, hitno se oglasilo rusko ministarstvo odbrane!

Autor:

Svet

10.02.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devetog februara uveče kijevski režim je pokušao da izvede teroristički napad na ruske civilne transportne brodove u jugozapadnom delu Crnog mora.

GORI CRNO MORE! Rusi odbili TERORISTIČKI napad kijevskog režima, hitno se oglasilo rusko ministarstvo odbrane!

Foto: Credit: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruska Ratna mornarica odbila je teroristički napad kijevskog režima na civilne transportne brodove Rusije u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Devetog februara uveče kijevski režim je pokušao da izvede teroristički napad na ruske civilne transportne brodove u jugozapadnom delu Crnog mora uz pomoć bespilotnih čamaca. Za odbijanje napada angažovani su patrolni brodovi i avijacija Ratne mornarice Rusije koji su izvršavali zadatke u toj oblasti. Jedan bespilotni čamac je uništen artiljerijskom vatrom. Ostali su onesposobljeni sistemima za elektronsko ratovanje - navodi se u saopštenju.

Borba u Crvenom moru je takođe neprestana, pa tako i sa jemenskim Hutima.

Podsetimo, sredinom novembra Huti su, u znak podrške Palestincima u Pojasu Gaze, počeli da izvode napade na brodove u Crvenom moru koji su povezani sa Izraelom, zbog čega je naglo smanjen pomorski saobraćaj kroz Suecki kanal.

Jemenski pokret 'Ansal Alah' izvodi napade na brodove SAD i Velike Britanije u Crvenom moru. Što se tiče svih ostalih zemalja, među kojima su Rusija i Kina, ništa ne ugrožava njihovu plovidbu u regionu - rekao je El Bahiti u intervjuu za ruski portal „Izvestija“.

Kako je dodao, Huti su spremni da osiguraju bezbednost ruskih i kineskih brodova koji plove Crvenim morem.

Prema podacima servisa za praćenje brodova „Marintrafik“, u Crvenom moru je aktivna plovidba - trenutno se tamo nalazi preko 250 brodova.

(Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading