OVOGA SU SE SVI PLAŠILI: Oluja pokrenula klizišta, građani u strahu od poplava NE SMEJU iz kuća (VIDEO)

Autor:

Svet

05.02.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radi se o državi koja je najpodložnija zemljotresima i olujama. Stanovništvo danas u strahu od nepogoda gleda da u što manjem broju izlazi na ulice

OVOGA SU SE SVI PLAŠILI: Oluja pokrenula klizišta, građani u strahu od poplava NE SMEJU iz kuća (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube.com/NBC News

Olujni talas koji je sa severa stigao do južnih delova Kalifornije doneo je danas klizišta i velike poplave na područje grada Los Anđelesa, a meteorolozi najavljuju jake kiše i vetrove i za naredna 24 sata.

"Snažni udari vetra i nestanci struje bice manje opasan deo oluje koja će pogoditi jug Kalifornije", rekao je tokom onlajn brifinga u nedelju uveče dr Danijel Svejn, klimatolog sa Univerziteta Kalifornija u Los Anđelesu, prenosi Njujork tajms.

"Ako ste zabrinuti za sever Kalifornije, ja sam više zabrinut za jug i ono što stiže", rekao je Svejn.

U naselju Studio Siti, vatrogasci su evakuisali šest ljudi iz dve kuće zbog pretnje od snažnog, razornog vodenog talasa, saopštila je vatrogasna služba Los Anđelesa.

Zvaničnici su upozorili da se u naredna 24 sata očekuje najgori deo oluje praćen jakom kišom i predočili su da opasnost ne dolazi prvenstveno od udara vetra na dalekovode ili drveće već od ogromnog vlažnog olujnog fronta u jednom od najnaseljenijih regiona u SAD.

Poslednji put kada se ovakva oluja pojavila na tlu Kalifornije, život je te 2019. godine izgubilo sedam osoba, dok je više stotina Amerikanaca ostalo bez krova nad glavom.

Kalifornija je u SAD poznata kao država sa najtrusnijim područjem u zemlji, gde su česti zemljotresi i oluje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading