OVIM MOĆNIM ORUŽJEM UKRAJINCI OBORILI RUSKI AVION! Tela još nisu isporučena za Ukrajinu - NEŠTO koči proces!

Autor:

Svet

03.02.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrij Jusov istakao je da su ukrajinske vlasti više puta tražile od Rusije da preda tela poginulih zarobljenika, ali da je Rusija odbila da to učini.

OVIM MOĆNIM ORUŽJEM UKRAJINCI OBORILI RUSKI AVION! Tela još nisu isporučena za Ukrajinu - NEŠTO koči proces!

Foto: Printscreen/https://twitter.com/CITeam_en

Prema rečima neimenovanog francuskog vojnog zvaničnika, francuska vojska zaključila je da su ukrajinske snage oborile ruski transportni avion "Iljušin 76" iznad regiona Belgorod. On tvrdi da je raketu ispalila baterija američkog sistema zemlja-vazduh "Patriot" sa udaljenosti od pedesetak kilometara.

Ovaj izveštaj dodatno potvrđuje složenost situacije u vezi sa obaranjem aviona i međunarodnim implikacijama, prenosi američka novinska agencija AP.

Ruska reakcija na tvrdnje o obaranju aviona

Ruski predsednik Vladimir Putin izneo je svoje mišljenje krajem prošlog meseca, tvrdeći da je istragom utvrđeno da je avion "Iljušin-76" oboren američkim sistemom "Patriot". Ova izjava izazvala je dodatnu napetost između Rusije i drugih zemalja uključenih u ovaj incident, prenosi Blic.

Problemi oko povratka tela zarobljenika

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se ruski istražni organi trenutno bave pitanjem vraćanja tela ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su poginuli u obaranju vojnog aviona "Iljušin-76". On je istakao da ruska administracija nije primila zahtev Kijeva za prenošenje tela poginulih zarobljenika. Ova situacija dodatno komplikuje odnose između Rusije i Ukrajine.

Ukrajinski zahtev za prenos tela poginulih zarobljenika

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrij Jusov istakao je da su ukrajinske vlasti više puta tražile od Rusije da preda tela poginulih zarobljenika, ali da je Rusija odbila da to učini. Ovo dodatno pogoršava već napetu situaciju između dve zemlje.

Tragični gubitak života u obaranju aviona

Transportni avion "Iljušin-76" prevozio je 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su vođeni na razmenu kada se srušio 24. januara u ruskoj oblasti Belgorod. Svi ratni zarobljenici, zajedno sa šest članova posade i tri osobe u pratnji, su poginuli prema tvrdnjama ruske strane. Ova tragedija dodatno naglašava težinu situacije i potrebu za daljim međunarodnim rešenjima.

Optužbe i konflikt između Rusije i Ukrajine

Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za odgovornost za obaranje aviona, produbljujući postojeće tenzije između ove dve zemlje. Ovaj incident dodatno otežava već kompleksne odnose i zahteva hitno rešenje radi smirivanja situacije na međunarodnom nivou.

(AP/Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading