ZELENSKOG OVA VEST DOTUKLA, NEMCI ODBILI PREDLOG! Odluka Bundestaga ŠOKIRALA sve!

Autor:

Svet

19.01.2024

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici liberala tvrde da su glasali protiv jer je predlog bio povezan sa godišnjim izveštajem parlamentarnog komesara za nemačke oružane snage, "što nije prikladno".

ZELENSKOG OVA VEST DOTUKLA, NEMCI ODBILI PREDLOG! Odluka Bundestaga ŠOKIRALA sve!

Foto: Handout / AFP / Profimedia, Shutterstock

Nemački parlament odbacio je u sredu uveče predlog CDU i CSU da se u Ukrajinu pošalju rakete dugog dometa "taurus".

Gotovo svi predstavnici vladajuće koalicije - socijaldemokrate, zeleni i liberali - odbili su predlog Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i sestrinske bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) da se moderni projektil švedsko-nemačke proizvodnje pošalje u Ukrajinu.

Nemačka agencija DPA ​​piše da je rezultat glasanja zbunjujući jer su Zeleni i liberali mesecima tražili od kancelara Olafa Šolca da pošalje te projektile koji bi Kijevu omogućili da gađa duboko u rusku teritoriju.

Poslanici liberala tvrde da su glasali protiv jer je predlog bio povezan sa godišnjim izveštajem parlamentarnog komesara za nemačke oružane snage, "što nije prikladno", napisala je Mari-Agnes Štrak-Cimerman, koja se ipak zalaže za slanje oružja u Kijev.

Taurus je jedna od najmodernijih raketa, sposobna da uništi bunkerski kompleks sa velike udaljenosti i visine. Šolc je početkom oktobra odlučio da za sada neće snabdevati Ukrajinu ovim oružjem, strahujući upravo od toga da bi Ukrajina mogla da gađa rusku teritoriju, prenosi dpa.

Podsećamo, ukrajinski čelnici nisu tajili svoju nameru da se tokom ove nedelje susretnu sa kineskim zvaničnicima u Švajcarskoj. Međutim, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski se vratio kući bez planiranog sastanka, što predstavlja novi izazov za Kijev.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Kineska delegacija u Švajcarskoj je imala brojne prilike za susret sa svojim ukrajinskim kolegama, kako u Bernu tako i na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu. Bilo koji susret bi zadovoljio dugogodišnju nadu Kijeva da će uspostaviti direktne razgovore sa visokim zvaničnicima iz Pekinga, prenosi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading