(VIDEO) TRAMP ARAPIMA NUDIO SMRTONOSNI "KIKIRIKI": Saudijski princ prasnuo u smeh!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.03.2018

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp doneo je nekoliko fotografija američkog oružja tokom sastanka sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom. I dok je Tramp nabrajao cene okrenuo se princu i dodao: "To je kikiriki za vas!", zatim je Saudijski princ prasnuo u smeh.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp pravi trgovac

On je pohvalio prodaju oružja u vrednosti od dvanaest i više milijardi dolara za kraljevstvo.

Pokazujući fotografije sa oružjem novinarima on je čitao njegove cene: "12,5 milijardi u završnoj prodaji Saudijskoj Arabiji", pohvalio se Tramp novcem koji bi američki proizvođači oružja dobili za svoje proizvode.

- Tri milijarde dolara, 533 ... miliona dolara, 525 ... miliona dolara -  govorio je Tramp dok je pokazivao fotografije. Onda se okrenuo princu i dodao: "To je kikiriki za vas!" Saudijski princ je de-fakto prasnuo u smeh.

Tramp je kritikovao svog prethodnika Baraka Obamu zbog lošeg stanja odnosa između SAD-a i Saudijske Arabije pod njegovim mandatom. On je primetio "ekonomsi udar" zbog takvih politika, na poslove i prodaju u SAD-u.

Američko oružje i drugi oblici vojne saradnje omogućavaju Saudijskoj Arabiji da iskoristi snažnu moć na Bliskom istoku, uključujući i njenu intervenciju u susednom Jemenu. Četvorogodišnja ratna kampanja, za koju je prestolonaslednik Mohamad bin Salman bio snažni zagovarač, rezultirala je sa preko 10,000 mrtvih u najsiromašnijoj arapskoj naciji. Takođe je stvorena jedna od najvećih humanitarnih katastrofa ove decenije.

Dok je Tramp izlagao visokom zvaničniku Saudijske Arabije fotografije sa najboljim američkim "alatima" za uništavanje, američki zakonodavci su glasali za predlog zakona, kojim bi se okončao doprinos SAD-a u ratu u Jemenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading