U JAPANU PONOVO SUDAR DVA PUTNIČKA AVIONA NA PISTI! Treći incident od početka godine!

Autor:

Svet

01.02.2024

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio oko 10:10 po lokalnom vremenu na domaćem terminalu aerodroma. Srećom, povređenih nema.

U JAPANU PONOVO SUDAR DVA PUTNIČKA AVIONA NA PISTI! Treći incident od početka godine!

Foto: Shutterstock

Dva aviona kompanije "All Nippon Airways" su se sudarila danas na pisti aerodroma Itami, koji se nalazi između prefektura Osake i Hjogo u zapadnom Japanu.

Na sreću, niko nije povređen, saopštila je kompanija "Kansai Airports". Incident se dogodio oko 10:10 po lokalnom vremenu na domaćem terminalu aerodroma, a ovo je već treći incident na aerodromima u Japanu od januaru ove godine.


Ovaj incident na aerodromu Itami predstavlja treći u nizu incidenata koji su se dogodili na aerodromima u Japanu tokom januara. Pre samo dve sedmice, došlo je do sudara dva putnička aviona na aerodromu "New Chitose" na severnom japanskom ostrvu Hokaido, kada je letelica Korean AirLines-a udarila u avion "Cathay Pacific Airways". Takođe, početkom januara, u Japanu je došlo do sudara putničkog aviona i letelice obalske straže, pri čemu je pet od šest članova posade manjeg aviona obalske straže poginulo, dok su svi putnici aviona JAL-a bezbedno evakuisani.

Ovaj niz incidenata na aerodromima u Japanu izaziva zabrinutost među putnicima i javnošću, te postavlja pitanja o merama bezbednosti i protokolu na aerodromima širom zemlje.

Nakon novog incidenta na aerodromu Itami, očekuje se da će vlasti i nadležne aviokompanije preduzeti dodatne mere kako bi se osigurala bezbednost putnika i osoblja na aerodromima. Takođe, istražni organi će sprovesti istragu kako bi utvrdili uzroke ovih incidenata i preduzeli odgovarajuće korake kako bi se sprečili slični događaji u budućnosti.

Ostaje da se vidi kako će japanske vlasti i aviokompanije odgovoriti na ovaj niz incidenata i da li će preduzeti konkretne korake kako bi se osigurala bezbednost vazdušnog saobraćaja u zemlji.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading