"IGRATE SE SA ŽIVOTIMA"! Zelenski besan, traži hitnu istragu zbog pada ruskog aviona!

Autor:

Svet

25.01.2024

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Služba je takođe saopštila da nema pouzdanih informacija o putnicima oborenog aviona.

"IGRATE SE SA ŽIVOTIMA"! Zelenski besan, traži hitnu istragu zbog pada ruskog aviona!

Foto: Tanjug/AP/Pavel Bednyakov/ Adel Hana, Profimedia Sputnik Profimedia

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je u sredu da Moskva nije tražila od Kijeva da obezbedi bezbednost vazdušnog prostora u oblasti južnog ruskog grada Belgoroda, gde se srušio ruski vojni transportni avion, kao što je to Rusija činila u prošlosti tokom zarobljeništva. ratne razmene.

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je na komunikacionoj platformi Telegram da ruske optužbe da je Kijev u sredu oborio vojno-transportni avion u Belgorodskoj oblasti, koji je prevozio 65 zarobljenih ukrajinskih vojnika koji je trebalo da budu razmenjeni za ruske, mogu biti „planirana akcija za destabilizaciju situacije u Ukrajini i smanjenje međunarodne podrške našoj zemlji“.

 

 

Služba je takođe saopštila da nema pouzdanih informacija o putnicima oborenog aviona.

Na video snimku koji je na Telegramu objavio Baza, kanal povezan sa ruskim bezbednosnim službama, a verifikovan od strane Rojtersa, vidi se kako veliki avion pada prema zemlji u blizini sela Jablonovo u Belgorodskoj oblasti pre nego što je eksplodirao.

Rusija je saopštila da su poginule 74 osobe, uključujući šest članova ruske posade i tri ruska vojnika.

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je u Telegramu da je planirana razmena ukrajinskih i ruskih ratnih zarobljenika i da Kijev ispunjava sve uslove, ali je Moskva nije obavestila o broju aviona koji prevoze zarobljenike niti o njihovim rutama.

- Istovremeno, ukrajinska strana nije obaveštena o potrebi da se obezbedi bezbednost vazdušnog prostora na području grada Belgoroda u određenom vremenskom periodu, kao što je to učinjeno ranije - dodala je služba.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Moskvu da se „igra sa životima ukrajinskih zatvorenika“. Za to je zatražio međunarodnu istragu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading