SKANDAL NAD SKANDALIMA! Vojnik u Austriji pokazuje dvoglavog orla, usledila reakcija! (FOTO)

Autor:

Svet

16.01.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jednoj od slika, u drugom redu vojnika, može se primetiti vojnik koji je spojio svoje dlanove u prepoznatljiv znak "albanskog orla".

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Vojnik u Austriji pokazuje dvoglavog orla, usledila reakcija! (FOTO)

Foto: Facebook/Katholische Militärpfarre beim Militärkommando Wien und "Forum Jakob Kern"

Na Fejsbuk stranici katoličke vojne župe Vojne komande Beča nedavno je objavljena fotografija austrijskih vojnika. Na slici je prikazan vojnik koji je sastavio ruke u obliku "albanskog orla". Ova gesta, koja podseća na poznati simbol "dvoglavog orla", privukla je pažnju javnosti.

- Početna nastava i molitva sa 192 novih vojnika 2. gardijske čete u drugoj nedelji obuke. Puno vojne sreće i Bog vas blagoslovio! Gde smo mi, tu su trupe, gde su trupe, mi smo - poruka je, uz koju su objavljene fotografije iz kasarne „Radecki“ u Hornu.

Na jednoj od slika, u drugom redu vojnika, može se primetiti vojnik koji je spojio svoje dlanove u prepoznatljiv znak "albanskog orla".

Na objavu je reagovao šef spoljnopolitičkog odbora Slobodarske partije Austrije (FPO) u Beču Maksimilijan Kraus.

 

 

On je na društvenoj mreži „X“ upitao portparola austrijske vojske Mihaelu Baueru – „zašto jedan austrijski vojnik u uniformi prikazuje albanski pozdrav“.

Bauer je reagovao i napisao kratko:

„Razjasniću to“.

Podsećamo i na jednu od najskorijih provokacija. 

Naime, čuveni bokser Majk Tajson napravio je rukama gest koji simbolizuje "albanskog orla". On je znao da taj gest ima veze sa Albancima, jer ga je napravio na borbi Ermala Hadribeaja, borca koji je slavio pobedu noseći albansku zastavu, uz oduševljenje Tajsona. "Gvozdeni Majk", nekadašnji šampion sveta, odmah je napravio gest - nacionalni simbol sa albanske zastave koji Srbi dovode u vezu sa "Velikom Albanijom".

Taj gest su baš na utakmici protiv Srbije pokazivali i švajcarski fudbaleri Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, albanska predstavnica na Evroviziji ga je takođe pokazivala i uveliko je posmatran kao albanski simbol, iako oni naravno nisu jedini koji imaju orla na zastavi.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading