SKANDAL U BERLINU: Kancelar Šolc izviždan pred hiljadama ljudi!

Autor:

Svet

15.01.2024

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal na rukometnoj utakmici, kancelar izviždan, reprezentacija Nemačke slavila pobedu

SKANDAL U BERLINU:  Kancelar Šolc izviždan pred hiljadama ljudi!

Foto: S'ren Stache/dpa via AP/Tanjug


Na nedavnoj rukometnoj utakmici između reprezentacija Nemačke i Severne Makedonije, koja se odigrala u Berlinu u okviru Evropskog prvenstva za muškarce, došlo je do neobičnog incidenta. Naime, kada je spiker najavio prisustvo nemačkog kancelara Olafa Šolca na tribinama, publika je reagovala zvižducima koji su trajali oko deset sekundi, prenosi "Bild".

 

 


Reakcije na skandal

Ova neugodna situacija izazvala je različite reakcije. Komentator TV ZDF, koji je prenosio meč, prokomentarisao je zvižduk na tribinama, dok je sportski direktor Nemačkog rukometnog saveza (DHB), Aksel Kromer, osudio ponašanje publike. Kromer je istakao da takvo ponašanje nije prikladno, posebno kada su u pitanju gosti, te je uputio izvinjenje nemačkom kancelaru. Ipak, naglasio je da veruje da je Šolc uživao u odličnoj igri, te da je pokazao pravo interesovanje za nemački rukomet.

 

 

 

 


Protesti poljoprivrednika u Berlinu

Osim ovog sportskog događaja, Berlin je bio poprište još jednog značajnog događaja - masovnog protesta poljoprivrednika protiv ukidanja subvencija na dizel. Prema podacima policije, oko 8.500 učesnika protesta, uz podršku 6.000 vozila, okupilo se na ovom skupu koji predstavlja završnicu nedelju dana dugih protesta protiv namere vlade da ukine subvencije na dizel za poljoprivrednike.

Ovi događaji su izazvali pažnju javnosti i pokazali različite aspekte društvenog života, od političkih reakcija na sportskim događajima do borbe poljoprivrednika za svoja prava.

 

 

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading