OD OVE PUTINOVE REČENICE JE SVET STRAHOVAO! ''Više ONI zavise od nas, nego mi od njih...''

Autor:

Svet

11.01.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je danas doputovao u glavni grad Čukotskog autonomnog okruga – Anadir, što je prvo putovanje ruskog predsednika u 2024. godini.

OD OVE PUTINOVE REČENICE JE SVET STRAHOVAO! ''Više ONI zavise od nas, nego mi od njih...''

Foto: Tanjug/Ap, Shutterstock

Rusija je pokazala celom svetu da je samodovoljna u svakom pogledu, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

- Glavna stvar koju smo dokazali sebi i celom svetu je da je Rusija samodovoljna zemlja u svakom pogledu. Ona je jaka, ide napred i sa poverenjem gleda u budućnost. Ovo je nesumnjivo najvažniji rezultat prošle godine - istakao je Putin na sastanku sa lokalnim stanovništvom u najistočnijem ruskom gradu Anadiru.

Čak i vodeće evropske ekonomije prolaze kroz teška vremena, naveo je ruski lider.

- Mi smo u usponu, a oni u padu. Ovo nas ne raduje, ali ostaje činjenica da oni više zavise od nas nego što smo mi od njih -primetio je Putin, prenosi TASS.

Putin je danas doputovao u glavni grad Čukotskog autonomnog okruga – Anadir, što je prvo putovanje ruskog predsednika u 2024. godini.

Prva tačka na programu bila je poseta višespratnom kompleksu staklenika porodice Makatrov, gde se povrće gaji tokom cele godine u uslovima permafrosta.

Kako je saopštila pres služba Kremlja, Putin će na Čukotki takođe razgovarati sa stanovnicima i održati sastanak sa guvernerom regiona Vladislavom Kuznjecovim.

Region Čukotke, koji se u potpunosti nalazi u arktičkoj zoni, ima problema sa transportnom dostupnošću. Zbog oštre klime, asfaltirani putevi su dostupni samo u gradovima i okolnim selima.

Ostatak teritorije koristi zimske puteve - neasfaltirane puteve po kojima je kretanje moguće samo zimi po nabijenom snegu.

Putin je ranije više puta rekao da nije bio na Čukotki i da želi da je poseti.

U septembru, na sastanku o društveno-ekonomskom razvoju regiona, on je ukazao na potrebu da se unapredi ugostiteljstvo - lokalna priroda privlači turiste, uprkos oštroj klimi.

Godine 2008, Dmitrij Medvedev, koji je tada bio predsednik, posetio je Čukotku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading