OLAF ŠOLC ODLAZI SA MESTA KANCELARA!? Haos u Nemačkoj, na pomolu politički zemljotres!

Autor:

Svet

03.01.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema navodima lista, tri četvrtine Nemaca je nezadovoljno aktivnostima Šolca i njegove stranke.

OLAF ŠOLC ODLAZI SA MESTA KANCELARA!? Haos u Nemačkoj, na pomolu politički zemljotres!

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc mogao da napusti funkciju ranije zbog gubitka poverenja, kao i da bi već 2024. godine mogao biti prinuđen da prestane da vodi državu, piše list La Republika.

Glavni razlozi za ovo može biti slučaj Vajerkard i odnosi sa Janom Marsalekom koji bi mogli da zadaju poslednji udarac lideru socijaldemokrata.



Prema navodima lista, tri četvrtine Nemaca je nezadovoljno aktivnostima Šolca i njegove stranke. Jedan od ključnih faktora nepoverenja bio je skandal Vajerkard. U junu 2020. godine, tadašnji ministar finansija Olaf Šolc se našao pod udarom kritika nakon što je firma Vajerkard optužena za prevaru zbog manjka od 1,9 milijardi evra.

Pokušaji Šolca i njegovog ministarstva da zaštite korporaciju od napada izazvali su negodovanje i sumnju javnosti.

 

Nepoznato mesto boravka Jana Marsaleka
 

Nakon što je jedan od vodećih menadžera Vajerkarda, Austrijanac Jan Marsalek, pobegao, medijska pažnja se usmerila ka njegovom mogućem boravku. Spekulisalo se da se možda nalazi u Rusiji ili Belorusiji, ali ni Ambasada Austrije u Moskvi ni Kremlj nisu imali informacije o njegovom tačnom mestu boravka.

Kako stvari stoje, Olaf Šolc se suočava sa ozbiljnim izazovima u održavanju poverenja građana Nemačke, a slučaj Vajerkard i odnosi sa Janom Marsalekom dodatno komplikuju situaciju. Hoće li ovaj politički lider uspeti da se izbori sa pritiskom i zadrži svoju funkciju, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading