UBIO JE, ONA IZ ''GROBA'' SVEDOČILA PROTIV NJEGA! Majku dvoje dece bivši dečko ŽIVU SPALIO, a njeno svedočenje ga poslalo na DOŽIVOTNU ROBIJU (FOTO)

Autor:

Svet

18.05.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je provela dve godine u bolničkom krevetu, Džudi je bila rešena da preživi dovoljno dugo da vidi pravdu zadovoljenu

UBIO JE, ONA IZ ''GROBA'' SVEDOČILA PROTIV NJEGA! Majku dvoje dece bivši dečko ŽIVU SPALIO, a njeno svedočenje  ga poslalo na DOŽIVOTNU ROBIJU (FOTO)

Foto: V. ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA

Boni Bouz, majka Džudi Malinovski, ne može da zaboravi poslednje reči svoje hrabre ćerke.

Džudi je postala simbol borbe za pravdu nakon što je preživela nezamisliv napad svog bivšeg dečka, Majkla Slejdžera, ispred benzinske pumpe u Ohaju.

 

 

Odlučnost i hrabrost

Iako je provela dve godine u bolničkom krevetu, Džudi je bila rešena da preživi dovoljno dugo da vidi pravdu zadovoljenu.

Svoje svedočenje, snimljeno neposredno pre smrti, postalo je ključno na suđenju, čineći je jednom od prvih osoba u SAD koja je svedočila na sopstvenom suđenju za ubistvo.

 

 

Borba za pravdu

Bouz je opisala odlučnost svoje ćerke da se održi u životu kako bi pravda mogla da se izvrši protiv napadača.

- Nju smo održavale u životu ja, njene ćerke i pravda - rekla je Boni Bouz.

Džudi je umrla od otkazivanja organa u junu 2017, ali njena borba nije bila uzaludna.

Njeni napori doveli su do izricanja presude za njenog napadača, Majkla Slejdžera, koji je doživotno osuđen.

 

 

Nasleđe Džudi Malinovski

Džudina porodica nastavila je njenu borbu za pravdu. Njene ćerke Kejlin i Medison, sestra Danijel Gorman, brat Patrik Bouz i majka Boni Bouz udružili su se u zalaganju za pooštravanje zakona u Ohaju za napade pomoću supstanci koje ostavljaju žrtve ozbiljno unakaženim. Njihov trud rezultirao je usvajanjem "Džudinog zakona" 7. septembra 2017.

Borba Džudi Malinovski za pravdu ostavlja dubok i trajan uticaj, inspirišući druge da se bore za promene i pravdu u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading