ODLUKA KOJA ĆE PROMENITI SVE: Zelenski priznaje političke nesuglasice sa vojnim vrhom!

Autor:

Svet

20.12.2023

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izrazio je uverenje da će evropska finansijska injekcija od 50 milijardi evra, na koju je stavio veto mađarski lider Viktor Orban, uskoro stići u Kijev, uz jaču podršku drugih saveznika.

ODLUKA KOJA ĆE PROMENITI SVE:  Zelenski priznaje političke nesuglasice sa vojnim vrhom!

Foto: printskrin/x/@Gerashchenko_en

Zelenski je istakao da je odluka EU da otvori pristupne pregovore predstavlja veliku pobedu za Ukrajinu, ali je priznao da je odnos sa mađarskim nacionalističko-populističkim premijerom složen.

Upoznavanje sa Orbanom u Buenos Ajresu nije olakšalo situaciju, a Zelenski je istakao da je Mađarska možda nepristupačna prema Ukrajini uprkos njihovom susedstvu i zajedničkim izazovima.

 

 


Teška ekonomska situacija i potreba za finansijskom podrškom

 



Ukrajina se suočava sa teškom ekonomskom situacijom, dok se istovremeno bori sa drugom zimom sveobuhvatne ruske invazije.

Zemlji je potrebna finansijska podrška od preko 100 milijardi evra kako bi preživela rat, ali i kako bi prevazišla ekonomske izazove. Zelenski je istakao da je neizvesno kada će se rat završiti, što dodatno naglašava potrebu za podrškom Zapada.


Vojska i kontraofanziva



Ukrajina se suočava sa izazovima u snabdevanju vojske municijom i najsavremenijim naoružanjem, kao i sa nedostatkom novih regruta.

Zelenski je najavio plan mobilizacije između 450.000 i 500.000 novih vojnika, što će zahtevati dodatno finansiranje. Situacija na prvoj liniji fronta zahteva odgovarajuće mere kako bi se održala odbrambena sposobnost zemlje.


Zapadna pomoć i političke tenzije



Ukrajina je pod sve većim pritiskom zbog slabljenja finansijske podrške Zapada, a političke tenzije unutar zemlje dodatno komplikuju situaciju.

Predsednik Zelenski se suočava sa izvesnim nesuglasicama sa ukrajinskim vojnim komandantom Valerijem Zalužnim, dok se istovremeno povećava popularnost vojskovođe. Situacija na terenu, nedostatak podrške Zapada i umor stanovništva dodatno komplikuju političku dinamiku unutar zemlje.

Ukrajina se suočava sa izazovima na više frontova - ekonomskom, vojnom i političkom. Potreba za finansijskom podrškom, snabdevanjem vojske i održavanjem unutrašnje političke stabilnosti predstavljaju ključne izazove za predsednika Zelenskog. Izvesnost oko budućnosti zemlje je neizvesna, ali Zelenski ostaje samouveren u podršku Zapada i u sposobnost Ukrajine da prevaziđe trenutne izazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading