PRIVELI PREPLAŠENE DOKTORE I ZAPOSLENE! Izraelci upali u novu bolnicu u Gazi i za pola sata je ovako “OČISTILI”

Autor:

Svet

19.12.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske snage izvele su racije i u drugim bolnicama širom Gaze, optućujući Hamas da ih koristi u vojne svrhe, što su zaposleni u bolnicama negirali

PRIVELI PREPLAŠENE DOKTORE I ZAPOSLENE! Izraelci upali u novu bolnicu u Gazi i za pola sata je ovako “OČISTILI”

Foto: Profimedia

Izraelske snage izvele su tokom noći i jutra racije u bolnici Al-Ahli u gradu Gazi i privele većinu zaposlenih, saopštila je crkva koja upravlja ovom bolnicom.

Kako je navela, uništen je zid na prednjem ulazu u bolnicu.

Nakon upada u bolnici su ostala dva lekara, četiri medicinske sestre i dva domara, koji treba da zbrinu više od 100 teško ranjenih pacijenata, bez tekuće vode i struje, rekao je pastor u anglikanskoj katedrali u Jerusalimu, koja upravlja bolnicom.

On je naveo da je jedan izraelski tenk bio parkiran na ruševinama na ulazu u bolnicu, kako bi sprečio da bilo ko uđe ili izađe iz nje, prenosi AP.

Izraelska vojska za sada nije komentarisala upad u ovu bolnicu.

Izraelske snage izvele su racije i u drugim bolnicama širom Gaze, optućujući Hamas da ih koristi u vojne svrhe, što su zaposleni u bolnicama negirali.

Bolnica Al-Ahli, poznata i kao Baptistička bolnica, bila je poprište eksplozije na početku rata, u kojoj je ubijeno više desetina Palestinaca.

Istragom američke agencije AP kasnije je utvrđeno da je eksploziju verovatno izazvala raketa palestinskih militanata, koja je promašila svoju metu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mumi

19.12.2023 13:23

Pa citaj svete,ako su ti amerikanci prijatelji, mozes da ubijes preko SEST hiljada dece i nikom nista. Nisu to važna,vredna deca,treći svet. Ali ako ubijete PSA,stiže teška osuda sveta. OPROSTITE nam sto nismo mrdnuli prstom za vase živote,nismo nista bolji od zlotvora.