RAZORAN ZEMLJOTRES POGODIO KINU! Dramatične scene: Najmanje osmoro nastradalih, spasilačke ekipe na licu mesta, potraga za preživelima i poginulima u toku! (VIDEO)

Autor:

Svet

18.12.2023

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izveštavanju medija, u toku je akcija pretraživanja ruševina i potrage za žrtvama i preživelima zemljotresa u Kini.

RAZORAN ZEMLJOTRES POGODIO KINU! Dramatične scene: Najmanje osmoro nastradalih, spasilačke ekipe na licu mesta, potraga za preživelima i poginulima u toku! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Potresu jačine zemljotresa jačine 6,1 stepena po Rihteru epicentar se nalazio 36 kilometara zapadno-severozapadno od grada Linši Čenguažen.

 

 

U razornom zemljotresu koji je danas pogodio Kinu poginulo je najmanje osam osoba, javlja "BNO News" pozivajući se na kinesku nacionalnu televiziju CCTV.

U toku je potraga za žrtvama i preživelima potresa jačine 6,1 Rihtera čiji se epicentar, prema navodima EMSC, nalazio na 36 kilometara zapadno i severozapadno od grada Linši Čenguažen, prenosi Telegraf.

 

 

Podsećamo, poslednji strahovit zemljotres Kinu je pogodio u maju 2021.

Tom prilikom je najmanje jedna osoba je poginula, a šest je povređeno u snažnom potresu koji je 21. maja pogodio jugozapadni deo Kine, u blizini granice sa Mijanmarom.

Epicentar zemljotresa je tada bio udaljen oko 28 kilometara od grada Dali, u provinciji Junan, javio je AP.

Potres se snažno osetio oko grada Dali, ali izveštaji kineskih medija navode da je prouzrokovao relativno malu štetu.

Kako je saopštio američki Geološki zavod, potres ove jačine može da izazove materijalnu štetu, javio je AP

Uskoro opširnije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading