UKRAJINCI NOĆAS BEZ SNA, PVO DELOVALA BEZ PAUZE: Kijev tvrdi: Uništili smo rusku raketu, Moskva brutalno uzvratila, presrela i raznela 33 drona!

Autor:

Svet

17.12.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci noćas oborili rusku raketu i više desetina dronova, dok ruske snage pak tvrde da su ''presreli i uništili 33 ukrajinska drona u tri pogranične oblasti''.

UKRAJINCI NOĆAS BEZ SNA, PVO DELOVALA BEZ PAUZE: Kijev tvrdi: Uništili smo rusku raketu, Moskva brutalno uzvratila, presrela i raznela 33 drona!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske vazduhoplovne snage su saopštile da su noćas oborile rusku raketu i 20 dronova. 

Međutim, Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su njihove snage “presrele i uništile” 33 ukrajinska drona u tri pogranične oblasti (Lipetsk, Rostov i Volgograd). Napadi ukrajinskih dronova postali su gotovo svakodnevni u ruskim oblastima koje se graniče sa Ukrajinom.

Poslednjih meseci dronovi su ciljali i glavni grad Rusije Moskvu i njenu okolinu.

Ruske okupacione snage napale su krstarećom raketom Iskander-K, navođenom raketom Kh-59 i 20 dronova tipa Šahid - saopštilo je jutros ratno vazduoplovstvo Ukrajine.

Kako se navodi, ukrajinske snage su oborile dronove kao i projektil Kh-59, dok Iskander-K nije stigao do svog cilja. Rakete su, navedeno je, ispaljene sa Krima i okupirane južne Hersonske oblasti, prenosi Kurir.

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su njihove snage "presrele i uništile" 33 ukrajinska drona u tri pogranične oblasti'' (Lipetsk, Rostov i Volgograd).

Rusija svakodnevno cilja ukrajinske gradove. Ona je protekle nedelje sprovela veliki napad dronovima na jugu Ukrajine i gađala Kijev balističkim raketama od čijih krhotina je povređeno oko 50 ljudi.

Rusi u protekla 24 sata tukli po rejonima u donjeckom pravcu

Ruska vojska je u protekla 24 časa gađala položaje Oružanih snaga Ukrajine u rejonima osam naselja na donjeckom pravcu, saopštio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe „Jug“ Vadim Astafjev.

Prema njegovim rečima, gađano je ljudstvo i tehnika ukrajinskih snaga u oblastima naselja Kurdjumovka, Kleščejevka, Bogdanovka, Artjomovsko, Razdolovka, Krasno, Andrejevka i Marjinka.

Astafjev je dodao da je tokom prethodnog dana na donjeckom pravcu ubijeno ili ranjeno do 290 ukrajinskih vojnika. Osim toga, uništeni su tenk, dva borbena vozila pešadije, kamionet i minobacač kalibra 120.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading